15 vozača pod dejstvom alkohola

Crna vikend hronika: U centru Sarajeva teško povrijeđen pješak, u Novom Gradu oružani obračun

Hronika05.03.17, 15:57h

Crna vikend hronika: U centru Sarajeva teško povrijeđen pješak,  u Novom Gradu oružani obračun
Automobilom marke "Peugeot 206" registarskih oznaka T18-0-054, koji je udario i na kolovoz oborio pješaka, upravljao je vozač M.F. (1996) godine iz Sarajeva

 

 

Pješak T. N. (1950) iz Sarajeva zadobio je teške tjelesne povrede u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na kolovozu ulice Mula Mustafe Bašeskije do broja 59, općina Stari Grad Sarajevo.

 

Automobilom marke "Peugeot 206" registarskih oznaka T18-0-054, koji je udario i na kolovoz oborio pješaka, upravljao je vozač M.F. (1996) godine iz Sarajeva.

 

Povrijeđenom T.N. ukazana je ljekarska pomoć u Univerzitetu kliničkog centra (UKC) Sarajevo.

 

UPOTREBA VATRENOG ORUŽJA

Treća Policijska uprava (PU) jučer je oko 12.50 obaviještena da je u ulici Hameda Buljubašića do broja 19, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do upotrebe vatrenog oružja od nepoznate osobe.

 

Tom prilikom, najvjerovatnije od djelovanja vatrenog oružja, povrede u predjelu desne noge zadobila je V. M. (1976) iz Sarajeva, kojoj je ljekarska pomoć ukazana u UKC Sarajevo, gdje su joj konstatovane lake tjelesne povrede. 

 

POŽAR U PROSTORIJAMA TAEKWONDO KLUBA

Treća PU također jučer je obaviještena da je oko 16.45 u ulici Želimira Vidovića Kelija bb, općina Novi Grad Sarajevo, došlo do požara u prostorijama taekwondo kluba "TKD Novi Grad", čiji su vlasnici H.H. i B. B.

 

Povrijeđenih osoba nije bilo, dok je u prostorijama kluba nastupila materijalna šteta. Požar je ugasila ekipa Profesionalna Vatrogasna Brigada Kantona Sarajevo.

 

POLICIJA U KONTROLI SAOBRAĆAJA URUČILA 431 PREKRŠAJNI NALOG

Tokom proteklog dana, policijski službenici MUP-a KS, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 431 prekršajni nalog, a za lakše prekršaje upozorili su 33 vozača.

 

Iz saobraćaja je isključeno je 15 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, jedan vozač bez položenog vozačkog ispita, dvije osobe prije sticanja prava na upravljanje vozilom, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a dva vozila su isključena jer nisu bila registrirana, saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(FENA/ad/Foto: Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook