RAZNOVRSNA PONUDA PRED PUBLIKOM

Zavirite u repertoar: Od 6. do 11. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Kultura05.03.17, 15:13h

Zavirite u repertoar: Od 6. do 11. marta na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo
Koncerti, opere, balet, drame i komedije... Pogledajte šta ove sedmice nudi repertoar Narodnog pozorišta u Sarajevu i odaberite svoju predstavu


 


U ponedjeljak, 6. marta, sa početkom u 19:30 sati, East West Centar u suradnji sa Narodnim pozorištem Sarajevo, našoj publici omogućit će da uživaju u koncertu za kalvir i glas koji je komponovao Danijel Žontar  “Pjesme o vodi, hljebu i ljubavi” u režiji Harisa Pašovića.


U utorak, 7. marta, u 19:30h, na maloj sceni EN FACE očekuje nas drama Aleksandra Radunovića “Leptir”, u režiji Emira Zumbula Kapetanovića.
U predstavi igraju Sanela Pepeljak, Ermin Sijamija i Aleksandar Seksan.


U srijedu, 8. marta,  na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izveden balet “Omer i Merima” u režiji i koreografiji Belme Čečo – Bakrač na muziku Đele Jusića po libretu Gradimira Gojera.


Kostime za predstavu uradila je Amna Kunovac Zekić, dok scenografiju potpisuje Emir Geljo.


U predstavi sudjeluju solisti i ansambl Baleta NPS, uz gosta iz Beograda Milana Rusa koji će utjeloviti ulogu Omera, hor Opere NPS, učenici III i IV razreda Osnovne muzičke škole „Mladen Pozajić“ i Sarajevska filharmonija kojom će dirgovati Aida Jažić.


Balet “Omer i Merima” možete pogledati i narednog dana u četvrtak 9. marta, u 19:30 sati.
              

U petak, 10. marta, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u 19:30 sati bit će izvedena komedija „Elizabeta Bam“, u adaptaciji i režiji Aleša Kurta.


U predstavi igraju: Darja Badnjević, Aldin Omerović, Vedran Đekić, Mediha Musliović, Kemal Čebo, Vedrana Seksan, Leo Šarić, Elma Juković i Merima Lepić.
Senzacionalnu scenografiju potpisuje vrsni Osman Arslanagić, potpis na kostime stavila je Neira Sinanbašić.


U subotu, 11. marta, u 19:30 sati u Narodnom pozorište Sarajevo bit će prikazana satirična komedija "Prosjačka opera" u režiji Kokana Mladenovića.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook