Fenomen iz NSRS

Zaradila 70.000 KM, a nije progovorila ni riječ!

Front02.03.17, 09:34h

Zaradila 70.000 KM, a nije progovorila ni riječ!
Lovrić je u skupštinskim klupama od konstituisanja ovog saziva NSRS u novembru 2014. godine, što znači da je kao profesionalni poslanik do sada primila ukupno 27 mjesečnih plata koje u njenom slučaju iznose 2.550 KM plus minuli rad, ili ukupno blizu 70.000 KM

 

Poslanica HSP-a Ivana Lovrić svojevrsan je fenomen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.


Ona se od početka ovog mandata konstantno pojavljuje u monitoringu rada parlamenta Srpske kao poslanik koji nije učestvovao ni u jednoj raspravi, niti predložio bilo koji akt, dok sa druge strane prima mjesečnu platu od 2.550 maraka!


Centri civilnih inicijativa predstavili su u Banjaluci monitoring rada Narodne skupštine RS za 2016. godinu, a u kojem je izdvojeno 13 „ćutologa“ koji na skupštinskim zasjedanjima nisu diskutovali ni o jednoj od 122 mjere koje su se pojavile na dnevnom redu ove godine, piše Mondo.ba.


"Poslanici Siniša Ilić (RSRS), Nenad Kuzmić (SNSD), Ivana Lovrić (HSP), Milorad Jagodić (SNSD), Branko Butulija (SDS), Vojin Mitrović (SNSD), Milan Dakić (DNS) i Goran Jerinić (SNSD) u posmatranom periodu nisu imali diskusije na sjednicama,'' navode u CCI, a ističu i da među onima koji se nikako nisu javili za riječ, ima još nekoliko poslanika koji su mandat preuzeli tek krajem godine, kada su njihove dotadašnje kolege preuzeli načelničke mandate nakon lokalnih izbora.


"Imali su svega 23 dana da se aktivno uključe u skupštinske rasprave u 2016. godini, što nije dovoljan period da se u potpunosti adaptiraju na skupštinske procese," kazao je Željko Ninković iz CCI.


Međutim, Lovrić je u skupštinskim klupama od konstituisanja ovog saziva NSRS u novembru 2014. godine, što znači da je kao profesionalni poslanik do sada primila ukupno 27 mjesečnih plata koje u njenom slučaju iznose 2.550 KM plus minuli rad, ili ukupno blizu 70.000 KM.


"Karakteristično je da se poslanica Ivana Lovrić prilično redovno pojavljuje na sjednicama, ali ne učestvuje u raspravama. Bilo bi dobro čuti čije interese ona konretno zastupa u skupštinskim klupama. Međutim, bilo bi dobro da se više ističu pozitivni primjeri, jer ima poslanika koji su, sa druge strane, učestvovali u skoro svakoj diskusiji, te predlagali zakone i druge akte," istakao je Ninković.


On je kao primjer izdvojio Milanka Mihajilicu (RSRS) koji je raspravljao o 55 tačaka, Zdravko Krsmanović (NDP) o 46, Adam Šukalo (NS ) 43, Dragan Čavić (NDP) 42, Nedeljko Glamočak (SDS) 30 i Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska) 27.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook