naša svakodnevica

Evo šta je kumovalo fizičkom obračunu u školi u Čapljini: Detalji sukoba nastavnika i biznismena

Hronika17.02.17, 12:42h

Evo šta je kumovalo fizičkom obračunu u školi u Čapljini: Detalji sukoba nastavnika i biznismena
Tvrdi da je slao Ferencu poruku da popričaju, ali nije dobio odgovor, te je juče ujutru odlučio da ode do direktorice škole i da joj ukaže na problem

 

Dominik Lubina, zubar i biznismen iz Čapljine, koji obavlja još nekoliko javnih, uglavnom rukovodećih funkcija, po sopstvenom priznanju juče ujutru je ošamario Gratisa Ferenca, nastavnika likovne kulture lokalne Osnovne škole "Vladimir Pavlović"- pišu Nezavisne.

 

Sukobu između njih dvojice, kako je u izjavi za "Nezavisne" priznao Lubina, prethodila je jedinica koju je njegov sin dobio iz likovnog!

 

"Moj sin ide u 8. razred i jedan je od najboljih učenika. Dijete je došlo kući tresući se. Rekao je da su radili neku sliku i da ju je naslikao odlično, ali da nije imao vremena da je osjenči. Nastavnik ga je poslao na mjesto i dao mu jedinicu, koja je ujedno bila jedina u razredu", priča Lubina za "Nezavisne".

 

Tvrdi da je slao Ferencu poruku da popričaju, ali nije dobio odgovor, te je juče ujutru odlučio da ode do direktorice škole i da joj ukaže na problem.

 

"Pri ulasku u školu vidio sam Ferenca na recepciji sa domarom i ostalim djelatnicima škole u razgovoru", navodi Lubina, te dodaje da je nastavnika pitao za jedinicu, a ovaj se, kako kaže, počeo bahato ponašati.

 

Tu su se sporječkali i onda su se, po priči Lubine, počeli naguravati.

 

"Ja sam mu samo malo opalio šamar, ako se dobro sjećam. Sigurno ga nisam udario šakom, na šta se on žali", priča Lubina.

 

Tvrdi da je Ferenc potom izašao iz prostorije i zatvorio vrata, da bi se poslije dvadesetak sekundi vratio, uletio u prostoriju sa velikim čekićem u ruci i zamahnuo prema njegovoj glavi, a on se izmakao, ali ga je pogodio u desnu butinu, nakon čega je domar oteo čekić i tada je nastavnik otišao.

 

Kako saznajemo, nastavnik je prebačen u mostarsku bolnicu, a Lubina je dao izjavu u policiji, s tim što je išao i na pregled u Dom zdravlja, gdje su mu konstatovane povrede.

 

Lubina je, inače, i predsjednik Sportskog saveza opštine Čapljina i Kik-boks kluba "Sensei", ali je i u upravi stomatologa BiH, s tim što ima dvije ordinacije i sa suprugom drži apoteke, a ima 16 zaposlenih ljudi.

Ferenc tvrdi da ga je Lubina napao prvi, i to bez razloga, odnosno da mu je prišao i udario ga šakom dok je držao ruke u džepovima. Naveo je da priča Lubine "nema veze s vezom".

 

"Kod mene je prosjek ocjena 4,8 ili 4,9", kazao je Ferenc.

 

Ujedno, ono što je Lubina izjavio, prilično se razlikuje od onog što su kazali u školi.

 

Za pojedine portale su u školi ustvrdili da je Lubina pretukao nastavnika, koji je dobio žestoke batine i zbog kojih se uopšte nije mogao sjetiti šta se zapravo dogodilo, te da je prebačen u mostarsku bolnicu.

 

Iz škole su za "Nezavisne" rekli da je direktorica pozvana u policijske prostorije da da izjavu, te da niko drugi, osim nje, ne može pričati sa novinarima, pa stoga nismo uspjeli dobiti ni stav nastavnika likovnog. Iz policije su rekli da je istraga u toku.

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


DEPO
KOMENTARI