DEPO EXPRESS/GDJE STE, ŠTA RADITE

Adi Sarajlić: Napravit ćemo najbolji i najuticajniji radio u BiH!

Nedjeljni magazin16.02.17, 11:16h

 Adi Sarajlić: Napravit ćemo najbolji i najuticajniji radio u BiH!
Adi Sarajlić, kultni radio i tv urednik i voditelj, trenutno je u novom velikom projektu. Glavni urednik je Radija Otvorena mreža i za DEPO Express otkriva sa kim, kako i zašto radi taj projekat.

 

Javnost ga zna kao vrsnog TV i radijskog urednika i novinara. Bio je urednik na ratnom Radio Zidu, organizirao nezaboravne koncerte Rock Under Siege, za svoj TV serijal „Vatrene ulice“ dobio je najveće evropsko priznanje „Prix Europe“, od Radija 202 napravio medij koji su svi sušali, a bio je direktor Federalnog radija. EMBA magistar za managment i komunikacije.  Sada je glavni urednik Radija Otvorena Mreža, gdje ponovo uređuje kultnu emisiju Centralni zatvor. Pred vama je  u kratkom DEPO EXPRESS intervju Adi Sarajlić.


Kako ste? 


U životu postoje 2 vrste problema u životu – rješivi i nerješivi. Svakoga dana se borim da rješivih bude što manje, a nerješive ignorišem tako da sam uvijek sretan i pozitivan.


Gdje ste? 


Trenutno sam najviše na Radiju Otvorena Mreža. 


Šta radite? 


Preuzeo sam poziciju glavnog  urednika istog i trudim se da napravim najbolji i najutjecajniji mediji u državi.

 

Zašto?

 

U BiH je 99% medija pod političkom kontrolom i ja to ne mogu više da gledam, slušam i čitam.

 

S kim to radite?

 

Sa trenutno najjačom medijskom postavom u državi – Almir Čehajić - Batko, Bakir Hadžiomerović, Darko Došlo, Aleksandar Brezar, Lejla Sušić, Arnel Šarić – Šaran, Helem Nejse, Zvonimir Radeljković, Danijela Filipović… i bit će još mnogo novih imena! 

 

centralni-zatvor


Ima li kraja tome što radite? 


Sloboda je mogućnost samostalnog, nezavisnog djelovanja, mogućnost samoodređenja čovjeka, što znači da sam u ovome do kraja života.

 

Jeste zadovoljni sa tim što radite?

 

Imam dovoljno znanja da mogu da biram šta želim da radim a šta ne. Najbolje se osjećam u medijima i vjerovatno je tu moje znanje najiskoristivije.

 
Ako niste, zašto? 


Nisam nezdovoljan, dakle zadovoljan sam 


Ko/šta vas nervira? 


Mislio sam da sam flegma kakva se rijetko rađa, a onda sam nekad davno pročitao da većina istočnih religija teži ka tom stanju svijesti.

 

Može li se riješiti taj problem?

 

Iskreno, ja tu i ne vidim neki problem osim možda kod suprotnog spola koji je supersenzibilan pa nekad moja malenkost djeluje kao pećinski čovjek sa toljagom na ramenu. 


Kako je kod kuće? 


Hvala na pitanju, dobro je. Imam vode 24 sata i ne pročišćavaju mi je hlorom tako da svaki put kad otvorim česmu pomislim kako je bolesno da su se građani Sarajeva u 21. vijeku pomirili sa tim da do kraja života žive pod redukcijom. 


Vaš posljednji post na FB ili Twitteru? 


Posljedni post je moja slika sa jedrenja za koje se ponovo spremam u maju mjesecu. Trenutno okupljamo ekipu.

 

adi-sarajlic2 


Ima li nešto lijepo za kraj?

 

I follow rivers.


 Svako dobro! 


Hvala, a vama i vašim čitateljima nek zamirišu avlije.

 

(DEPO Portal/ak)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook