Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Damir Bećirović: Ne pada mi na pamet da rješavam odnose unutar vladajuće koalicije!

Front16.02.17, 10:59h

Damir Bećirović: Ne pada mi na pamet da rješavam odnose unutar vladajuće koalicije!
Poslanici iz RS-a su odlučili da danas ne prisustvuju sjednici Predstavničkog doma

 

Poslanik Demokratske fronte (DF) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Damir Bećirović potvrdio je danas novinarima u Sarajevu da će sjednica ovog doma, koja je jutros počela u Sarajevu, biti prekinuta.

 

- U 11 sati sjednica će biti nastavljena kako bi se ovo potvrdilo. Bilo je sedam glasova 'za takvu odluku'. Glas DF-a je bio suzdržan jer mi ne pada na pamet da rješavam odnose unutar vladajuće koalicije. Oni očigledno imaju privatne probleme između sebe koje ne trebaju rješavati 'preko leđa' građana - zaključio je Bećirović.

 

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH počela je jutros u Sarajevu bez prisustva poslanika iz Republike Srpske, a odmah po intoniranju himne data je pauza za održavanje sjednice Proširenog kolegija.

 

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Mladen Bosić (Srpska demokratska stranka - SDS) zatražio je jučer da se sjednica zakazana za danas prolongira dok ne bude donesena zvanična odluka u vezi s podonešnjem zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije.

 

S obzirom na to da njegov zahtjev nije prihvaćen, poslanici iz RS-a su odlučili da danas ne prisustvuju sjednici Predstavničkog doma.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook