Brutalno iživljavanje siledžija

Detalji stravičnog napada u Tesliću: Bogdana Rakića tjerali da pije urin i da se baci niz liticu

Hronika15.02.17, 12:29h

Detalji stravičnog napada u Tesliću: Bogdana Rakića tjerali da pije urin i da se baci niz liticu
Uslijedili su udarci nogama po glavi, stomaku, bubrezima, grudnom košu, rukama i nogama...

 

Kada je pretučeni Bogdan Rakić (18) iz Teslića rekao da je žedan, jedan od optuženih iz prtljažnika izvadio je praznu tetrapak bocu od soka, nakon čega su on i saučesnik u nju urinirali, a potom dali izmučenom mladiću da pije urin, što je on i učinio.

 

To, između ostalog, stoji u optužnici protiv Teslićana Armina Jašarevića (24) i Branka Jurića (23), čije detalje "Nezavisne" objavljuju. Oni su, odlukom Osnovnog suda u Tesliću, pušteni na slobodu! Određeno im je jemstvo u iznosu od po 6.000 maraka.

 

Tortura se odigrala 1. novembra, kada su, kako stoji u optužnici, po prethodnom dogovoru, a s ciljem da zastraše Rakića, FIAT puntom, kojim je upravljao S.A., odvezli Bogdana na planinu Borja.

 

"Tokom vožnje su ga pitali: 'Što si nas drukao policiji'", stoji u optužnici.

 

Kada su stigli na Borje, nastavili su makadamskim putem.

 

"Nakon nekih kilometar vožnje, dolaskom do platoa, optuženi je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo i ostavi upaljena kratka svjetla, te da ostane u autu, inače će se i njemu isto dogoditi", navedeno je u optužnici.

 

Vozač ostaje u autu, dok su Jašarević i Jurić zajedno sa Rakićem izašli.

 

"Nakon toga su ga pitali: 'Što si nas drukao policiji, što si nas izdao, mi se s tobom družimo više od godinu dana, a ti nas prijavljuješ, ti nam zabijaš nož u leđa. Mi ćemo zbog tebe odgovarati na sudu, te ćemo robijati pet godina'", navodi se u optužnici.

 

Rakić se branio da je želio da spase sebe, jer je, kako je tvrdio, ucijenjen za krivična djela koja nije počinio.

 

"Nakon toga je jedan od optuženih udario Rakića u grudni koš i ovaj se prevrnuo nazad nekoliko metara. Na naređenje optuženih da dođe do njih, on je došao, nakon čega ga udaraju nogama", navedeno je u optužnici.

 

Brutalnost koja nastupa još je veća. Uslijedili su udarci nogama po glavi, stomaku, bubrezima, grudnom košu, rukama i nogama.

 

"Potom su mu naredili da ustane i klekne na koljena, što je oštećeni i učinio, govoreći mu: 'Sada ćemo te ošišati da ličiš na čovjeka.' Rakić ih je molio da to ne čine jer ima dugu kosu od šeste godine, na šta se optuženi nisu osvrtali", navodi se u optužnici.

 

Ostale stravične detalje brutalnog iživljavanja porčitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTALL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook