Hapšenja širom KS

'Pali' sarajevski advokati: Ovo su imena svih uhapšenih u akciji 'Kurir'

Hronika14.02.17, 15:35h

'Pali' sarajevski advokati: Ovo su imena svih uhapšenih u akciji 'Kurir'
Portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da je u toku hapšenje više osoba

 

Pripadnici Federalne uprave policije, po nalogu Tužilaštva KS, na području Kantona Sarajevo izvršili su pretrese na više lokacija, te uhapsili advokate Esada Hrvačića, Ismeta Hamzića, Saminu Skopak i Selmu Taraniš.

 

Uhapšena je i Vildana Ligata, uposlenica kod advokata Hamzića, te Muamer Pita i Zaim Spahović, kuriri u Općinskom sudu u Sarajevu.

 

Portparolka Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić potvrdila je da je u toku akcija 'Kurir' u sklopu koje se odvija hapšenje više osoba za krivično djelo djelo organizirani kriminal u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja i ovlasti i krivotvorenje službene isprave.

 

- Radi se o osobama koja se dovode u vezu sa krivičnim djelima organizovani kriminal, zloupotreba položaja ili ovlaštenja te krivotvorenje službene isprave. Nakon izvršenih pretresa, privedene osobe će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, istakli su iz FUP-a.

 

(Foto: Arhiv/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook