Festival novog britanskog filma

Počela prodaja karata za 'PlayUK'

Kultura13.02.17, 11:29h

Počela prodaja karata za 'PlayUK'
Na blagajni kina Meeting Point se već mogu kupiti ulaznice za ''PlayUK''

 

Festival novog britanskog filma "PlayUK", koji će biti održan od 16. do 19. februara, okupit će filmsku publiku u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani na premijerama deset igranih i dokumentarnih filmova aktuelne britanske produkcije. 

 

Filmovi "Mo ’Waxa", "Vještine odrastanja", "Una" te dokumentarac o širenju džihada u savremenom svijetu "Priznanje" samo su neki od intrigantnih naslova koji će publici širom regije omogućiti da otkrije nove snage britanskog filma. 

 

Originalna postava jednog od najuticajnijih filmova 1990-ih godina vraća se na veliko platno. Nastavak kultnog ostvarenja pod naslovom "T2 Trainspotting" otvoriće festival 16. februara, istovremeno u šest gradova zapadnog Balkana.

 

Renton (Ewan McGregor), Sick Boy (Jonny Lee Miller), Begbie (Robert Carlyle) i Spud (Ewen Bremner) su ponovo tu, a život u Škotskoj 2016. godine djeluje kao da se ništa nije promijenilo tokom 20 godina. U brutalnoj crnoj komediji prepliću se tuga, gubitak, radost, osveta, mržnja, prijateljstvo, ljubav, čežnja, strah, kajanje, samodestrukcija, ali i smrtna opasnost.  

 

Na blagajni kina Meeting Point se već mogu kupiti ulaznice za "PlayUK", saopćili su organizatori.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook