Dodiku otkazao poslušnost?

Ministar iz RS-a tajno se sastao sa Maureen Cormack?

Front12.02.17, 12:10h

Ministar iz RS-a tajno se sastao sa Maureen Cormack?
Kako su javili pojedini mediji, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Dragan Bogdanić, koji je i visoki funkcioner SNSD-a, sastao se navodno sa Cormack u hotelu ''Kardial'' u Banji Vrućici kod Teslića, gdje je američka ambasadorka boravila

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, nakon uvođenja sankcija od strane američke administracije koje su nedavno i potvrđene, proglasio je ambasadorku SAD u BiH, Maureen Cormack nepoželjnom osobom u Republici Srpskoj.


 
Cormack očigledno ne obraća pažnju na ovu zabranu, jer je u zadnjih mjesec dana nekoliko puta boravila u Republici Srpskoj.
 


Kako su javili pojedini mediji, ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Republike Srpske, Dragan Bogdanić, koji je i visoki funkcioner SNSD-a, sastao se navodno sa Cormack u hotelu „Kardial“ u Banji Vrućici kod Teslića, gdje je američka ambasadorka boravila. Navodi sastanak između ministra Bogdanića i ambasadorke Cormack u srijedu navečer trajao je dvadesetak minuta.


Ipak, nije se dugo trebalo čekati na demant.

 

Naime, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske saopštilo je da nisu tačne tvrdnje pojedinih medija da se ministar Dragan Bogdanić sastao sa ambasadorom SAD u BiH Maureen Cormack, istakavši da se on "ne bavi tajnim sastancima".

 

Iz Ministarstva navode da Bogdanić u svom radu provodi politiku Vlade Republike Srpske, te da su neistinite tvrdnje o navodnom sastanku usmjerene ka narušavanju ugleda, ne samo ministra lično, nego i Ministarstva.

 

"Napominjemo da se svi susreti ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske sa zvaničnicima javno saopštavaju. Bogdanić se ne bavi tajnim sastancima, kako se zlonamjerno tvrdi, nego u svom radu provodi politiku Vlade", navodi se u demantiju iz Ministarstva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook