Prepucavanje političarki iz RS-a

Željka Cvijanović o Aleksandri Pandurević: Nemam vremena da komentarišem njeno klepetanje nanulama

Front06.02.17, 11:24h

Željka Cvijanović o Aleksandri Pandurević: Nemam vremena da komentarišem njeno klepetanje nanulama
Iz SDS-a traže od Gender centra RS-a da reagira i javno osudi premijerkinu izjavu

 

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je sinoć da nema vremena da reaguje na sve što kaže poslanica u Predstavničkom domu parlamenta BiH Aleksandra Pandurević.

 

"Nemam vremena da komentarišem svako klepetanje nanulama Aleksandre Pandurević", kratko je odgovorila Cvijanovićeva na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Pandurevićeve da se predsjednica Vlade nije odazvala na sastanak sa izvjestiocem Evropskog parlamenta za BiH Kristijanom Dan Predom.


Iz Srpske demokratske stranke osudili su izjavu premijerke Republike Srpske Željke Cvijanović u kojoj je politički nastup potpredsjednice Srpske demokratske stranke Aleksandre Pandurević nazvala "klepetanjem nanulama".

 

- Ovakve izjave Željke Cvijanović smatramo neprimjerenim i uvredljivim pogotovo što se radi o nečemu što je izgovorila osoba koja trenutno obnaša funkciju premijerke. Izjava je dodatno degutantna jer ju je izrekla žena, koja je u prošlosti tražila zaštitu od ovakvih istupa u javnosti prema njoj – navodi se u saopćenju SDS-a.

 

Smatraju da je Željka Cvijanović uvrijedila ne samo Aleksandru Pandurević, već i "sve žene u RS-u, čiji položaj sa funkcije premijerke treba da brani i afirmiše".

 

Iz SDS-a traže od Gender centra RS-a da reagira i javno osudi premijerkinu izjavu.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook