PREGOVORI U TOKU

U Sarajevo ovog ljeta stižu 'Rolling Stonesi': Veliki rok koncert u julu ili avgustu na Bjelašnici?!

Showbizz04.02.17, 09:14h

U Sarajevo ovog ljeta stižu 'Rolling Stonesi': Veliki rok koncert u julu ili avgustu na Bjelašnici?!
Prema informacijama Avaza, Grad Sarajevo već je prihvatio zahtjev organizatora o počasnom pokroviteljstvu ovog koncerta, koji bi trebao biti održan u julu ili avgustu

 

Ovog ljeta Sarajevo bi, kako „Dnevni avaz“ ekskluzivno saznaje, moglo ugostiti najveću rok grupu u historiji – „Rolling Stonese“. Pregovori o ovom velikom spektaklu su u toku.

 

Prema informacijama Avaza, Grad Sarajevo već je prihvatio zahtjev organizatora o počasnom pokroviteljstvu ovog koncerta, koji bi trebao biti održan u julu ili avgustu. Odluku o tome potpisao je gradonačelnik Ivo Komšić, a ovaj dokument su dobili na uvid.

 

rolling-stones-odluka

 

Organizatori iz jedne sarajevske agencije najprije su željeli da ovaj koncert bude održan na najvećem stadionu u BiH - Koševu, no procjenjuje se da bi njegov kapacitet bio premali da primi sve zainteresirane iz naše zemlje i okruženja.


Zato se sada razmatra ideja da koncert bude održan na Bjelašnici, na jednom od prirodnih platoa ove planine, gdje bi se moglo smjestiti i više od 100.000 ljubitelja muzike Mika Džegera (Mick Jagger) i ostalih iz benda.

 

Plan turneje


U ove planove, potrebno je dobiti i bankovnu garanciju koju traži menadžment „Rolling Stonesa“, a koja iznosi pet miliona eura. Saznajemo i da se to rješava s jednom od banaka sa sjedištem u Evropi, a koja već godinama ima i svoje ekspoziture u BiH.


Menadžment „Stonesa“, koji je zadužen za plan turneje u toku 2017. godine, uputio je još prošle godine ponude prema mogućim organizatorima u našoj zemlji. Regionalni centri poput Beograda i Zagreba nisu im toliko interesantni, s obzirom na to da su u ovim gradovima već svirali.


U konkurenciji Beograd, Sofija, Ljubljana


Ako bude postignut dogovor o gostovanju „Rolling Stonesa“, Sarajevo bi bio jedini grad u regionu koji bi imao priliku da ugosti ovaj megapopularni bend narednog ljeta. Već je započela prava borba među drugim gradovima na Balkanu, poput Beograda, Sofije ili Ljubljane, koji su također izrazili interesiranje da organiziraju ovaj spektakl.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook