Zbog veličanja četničkog vojvode

Definitivno otkazan koncert Miroslava Ilića u Sarajevu, ali pjevač poručuje: Ne plašim se doći i pjevati!

Showbizz30.01.17, 13:51h

Definitivno otkazan koncert Miroslava Ilića u Sarajevu, ali pjevač poručuje: Ne plašim se doći i pjevati!
Drina je objasnio da ne bi ni ulazio u ovaj projekat da je znao da je Ilić veličao četničkog vođu

 

Dugo najavljivani koncert pjevača Miroslava Ilića, koji je trebalo da bude održan 18. februara u sarajevskoj „Skenderiji”, definitivno je otkazan, potvrdio je organizator Faruk Drina.

 

Razlog otkazivanja koncerta je nedavni snimak koji se pojavio na internetu na kojem Ilić na turističkoj manifestaciji „Kupusijada” u rodnim Mrčajevcima u januaru 2015. godine pjeva pjesmu „Morem plovi jedna mala barka”, koja veliča Dražu Mihailovića. Drina je objasnio da ne bi ni ulazio u ovaj projekat da je znao da je Ilić veličao četničkog vođu.

 

On je istakao da su mu prijatelji rekli za pomenuti video, a naglasio je da je čitava priča već odavno poprimila političku notu.

 

– Ovaj događaj je sada izašao iz domena kulture i muzike i već je ušao u političke vode. U ugovoru s Miroslav Ilićem, ali i sa svakim drugim pjevačem sa kojim sarađujem, jasno stoji da on ne smije javno iskazivati svoje političke, religijske i slične stavove. Prema tom ugovoru mogu ga tužiti, ali neću, jer znam da nije takav. On bi otpjevao svaku pjesmu, bilo kome. Kada sam se čuo s njim rekao mi je: “Faruk, dođi i mjesec dana živi u Mrčajevcima – i ti ćeš je otpjevati" - rekao je Drina.

 

Ilić je, prije odluke o otkazivanju koncerta, rekao da se ne plaši da pjeva u Sarajevu.

 

- Ne vidim potrebu da se otkazuje koncert, smatram da je to glupost. To šta je bilo prije bilo je, bitno je šta je ono danas. Mene uopšte ne interesuje to što se digla tolika buka oko koncerta. Ne želim da se uopšte miješam u to što pojedinci žele da otkažu koncert. Ne plašim se da odem tamo i da pjevam, a na nadležnim organima je da, ako dođe do koncerta, maksimalno obezbijede da sve prođe bez bilo kakvih problema - rekao je Miroslav.

 

(Expressmag.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook