filmom 'mister univerzuma'

Otvoren Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu

Ekran28.01.17, 14:35h

Otvoren Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu
Publika će moći pogledati tri filma i učestvovati u razgovoru s ekipama filmova putem video linka, postavljajući pitanja preko Twittera

 

Filmom "Mister Univerzuma", koji su režirali Tizza Covi i Rainer Frimmel, sinoć je u kinu Meeting Point otvoren program Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu (IFFR Live!).

 

Publika će moći pogledati tri filma i učestvovati u razgovoru s ekipama filmova putem video linka, postavljajući pitanja preko Twittera.

 

Ovo je treća godina zaredom kako se Sarajevo Film Festival i kino Meeting Point pridružuju jedinstvenom filmskom događaju koji sarajevskoj publici omogućava simultano praćenje dijela programa Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu, zajedno s publikom u 45 evropskih kino dvorana.

 

I ovogodišnji program Međunarodni filmski festival Rotterdam uživo u Sarajevu održava se uz podršku Ambasade Kraljevine Holandije u BiH, saopćeno je iz Meeting Pointa.

 

Prije sinoćnje projekcije, publici se obratila zamjenica holandskog ambasadora u BiH Loes Lammerts. 

 

Osim filma kojim je otvoren program, posjetitelji kina Meeting Point će do 29. januara moći vidjeti filmove "Dom" Fien Troch (Belgija, 2016.) i "Džin" Johannesa Nyholma (Švedska, Danska, 2016.).

 

Svi filmovi titlovani su na bosanskom i engleskom jeziku. 

 

(FENA/mr)


DEPO
KOMENTARI