savjet za mame

Superhrana za bebe: Ove namirnice biste trebale uvrstiti u kašice

Lifestyle26.01.17, 18:52h

Superhrana za bebe: Ove namirnice biste  trebale uvrstiti u kašice
Lan je prirodni laksativ i savršen izvor omega 3 masnih kiselina koje su odlične za zdrav razvoj mozga i živčanog sustava i povećavaju apsorpciju određenih vitamina

 

SVAKA mama želi najbolje za svoje dijete, pa ih se sve više odlučuje na pripremu kašica kod kuće. Danas vam donosimo popis namirnica koje su prava superhrana i trebalo bi ih uvrstiti u pripremu kašica kako bi bili sigurni da beba dobiva sve potrebne vitamine i hranjive tvari- piše Index.hr.

 

Lan – Lan je prirodni laksativ i savršen izvor omega 3 masnih kiselina koje su odlične za zdrav razvoj mozga i živčanog sustava i povećavaju apsorpciju određenih vitamina. Sa svojim blagim okusom lako će se uklopiti u sve vrste voćnih i povrtnih kašica, a ujedno će poslužiti i kao super sredstvo za zgušnjavanje kašica.

 

Chia sjemenke – Tek u posljednje vrijeme postaju sve popularniji sastojak zdravih obroka. Sadržavaju čak 60% omega 3 masnih kiselina i bogate su vlaknima pa će kod beba riješiti problem zatvora i regulirati probavu.

 

Grčki jogurt - Bogat je kalcijem, a siromašan ugljikohidratima i natrijem i u usporedbi s ostalim jogurtima mnogo je bogatiji izvor proteina. Odlično će se slagati sa svim vrstama voća u kašicama.

 

Mlijeko koje nije mlijeko – Mlijeko dobiveno iz kokosa, konoplje, soje, riže i kvinoje odličan je izbor u pripremi kašica za malu djecu ili kao dodatak jelima djeci koje imaju alergije na mlijeko životinjskog porijekla.

 

Avokado – Avokado je bogat zdravim mastima i folnom kiselinom. Ima kremastu strukturu i vrlo blag okus, pa će se odlično uklopiti u sve kašice koje i inače pripremate svojim mališanima. Osim toga, gotovo nema beba koje su alergične na avokado pa se može koristiti i sirov već u prvim kašicama tijekom uvođenja krute hrane i djetetovu prehranu.

 

Ekstra djevičansko kokosovo ulje – Ovo ulje blagog, lagano slatkastog okusa kokosa pravi je dodatak svi voćnim kašicama. Zdrave masti i hranjive tvari iz kokosovog ulja imaju nebrojeno mnogo prednosti za zdravlje vaše bebe.

 

Zob – Zob je bogata vlaknima i odličan izvor željeza, magnezija, selena i mangana. Osim toga, u kombinaciji s voćem ili povrćem čine pravi obrok za vašu bebu koji će ih dugo držati sitima. 


Datulje – Datulje uspješno održavaju razinu šećera na ujednačenoj razini. Ujedno će dodati slatkoću svim voćnim kašicama ako je bazno voće kiselije i izbjeći ćete potrebu za dodavanje šećera.

 

Ideje za kašice:

 

Lan preporučujemo koristiti u kombinacijama s brokulom, mrkvicom ili jabukama, potrebno ih je samljeti prije korištenja jer se tako oslobađaju sve njegove blagodati.

Chia sjemenke odličan su izbor u kombinaciji s voćem, osobito bananama i breskvama.

Kokosovo ulje odlično će se uklopiti u kašicu s mangom.

Zob u kombinaciji s voćem i kokosovim uljem ili datuljama odličan su izbor za slatku kašicu, dok će s povrćem zob dati mnogo puniji okus slanih kašica. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook