međunarodni filmski festival

Filmovi bh. autorica Elme Tataragić i Eve Cvijanović na Berlinaleu

Ekran25.01.17, 14:24h

Filmovi bh. autorica Elme Tataragić i Eve Cvijanović na Berlinaleu
U programu Generation bit će prikazan kratki animirani film Ježeva kućica nastao u koprodukciji Hrvatske i Kanade, a čiju režiju potpisuje Eva Cvijanović (koja je rođena u Sarajevu i živi u Kanadi ). Film je snimljen prema istoimenoj priči Branka Ćopića

 

Međunarodni filmski festival u Berlinu objavio je većinu svojih programa. Iako se u programu nisu našli bh. filmovi, u do sada objavljenim programima 67. Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, ipak će BiH imati svoje predstavnike.

 

U programu Panorama među dvadesetak pažljivo odabranih filmova svjetsku premijeru imat će i film "Kada dan nije imao ime" rediteljice Teone Mitevske, za koji su scenarij pisale bh.scenaristica Elma Tataragić i makedonska rediteljica Teona Mitevska, a producentica filma je Labina Mitevska. Film je snimljen na lokacijama u Makedoniji.

 

U programu Generation bit će prikazan kratki animirani film Ježeva kućica nastao u koprodukciji Hrvatske i Kanade, a čiju režiju potpisuje Eva Cvijanović (koja je rođena u Sarajevu i živi u Kanadi ). Film je snimljen prema istoimenoj priči Branka Ćopića.

 

Objava glavnog takmičarskog programa 67. Internacionalnog filmskog festivala u Berlinu, očekuje se uskoro kada će se znati tačni datumi premijera oba filma.

 

Na ovogodišnjem festivalu u Berlinu bit će prisutne delegacije Sarajevo Film Festivala, Udruženja filmskih radnika BiH te brojnih bosanskohercegovačkih producentskih kuća.

 

(FENA/mr)


DEPO
KOMENTARI