Udruženje KULTART objavljuje

Reciklirana moda – JAVNI KONKURS: Saznajte pravila i najbitnije informacije za učešće

Kultura23.01.17, 16:52h

Reciklirana moda – JAVNI KONKURS: Saznajte pravila i najbitnije informacije za učešće
Prijave su otvorene do ponoći (00:00) 31. marta 2017. godine, nakon čega će svi radovi i kreacije biti evaluirane od stručnjaka

 

 


Imaš li afinitete prema dizajnu?

 


Udruženje KULTART objavljuje poziv svim kreativcima, bez obzira na pol, starosnu dob i mjesto stanovanja da učestvuju u ovogodišnjem Waste is Taste-u.

 
Od 2012. godine Waste is Taste okuplja mlade i profesionalne dizajnere iz Bosne i Hercegovine i regije, koji stvaraju modne kreacije od otpadnih mateirjala.


Svim zainteresovanim se ovim projektom daje mogućnost svim zainteresovanin da se okušaju u polju modnog dizajna, a svoju kreativnost pokažu učešćem u stvaranju inovativnih kreacija od nekonvencionalnih materijala.

 
Prijave su otvorene do ponoći (00:00) 31. marta 2017. godine, nakon čega će svi radovi i kreacije biti evaluirane od stručnjaka.


31. marta 2017. godine biće objavljena imena svih aplikanata koji su zadovoljili kriterije, i koji će učestvovati na modnoj reviji u Sarajevu.


Učesnici će blagovremeno biti obaviješteni putem e-maila o tome da li je njihov rad zadovoljio kriterije i da li je odabran za reviju.


Kako se prijaviti


Potrebno je dostaviti fotografije vlastite kreacije, koje ne moraju nužno biti profesionalne. Dovoljno je da budu vidiljeve sa prednje i zadnje strane, a potrebno ih je raditi na živom modelu ili krojačkoj lutki.


Uz fotografije nužno je dostaviti zajedno sa kratkim opisom modela, inspiracijom, korištenim materijalima, na koji način je kreacija napravljena i kako ta kreacija predstavlja važnost čuvanja okoliša.


Fotografije modela dostaviti na e-mail adresu [email protected] sa naslovom "Prijava na konkurs" uz osnovne lične podatke, opis modela i kontakt telefon.

 

reciklirana-moda-konkurs1


Selekcija radova i žiri


Nakon zatvaranja konkursa, stručni žiri bira najbolje radove, koji će se na koncu predstaviti na glavnom događaju u Sarajevu.
Modna revija ća također biti takmičarkog karaktera, gdje će svi odabrani u selekciji predstaviti svoje radove pred stručnim žirijem.


Nagrade


I mjesto: Partner projekta Courtyard by Marriott u Sarajevu nagrađaju najboljeg dizajnera ili dizajnericu sa dvodnevnim boravkom za dvoje.


Prva tri mjesta dobijaju unikatne nagrade/skulpture akademske kiparice Dalile Manso, dok svi učesnici dobijaju Zahvalice.

 

Za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte: [email protected]

 

reciklirana-moda-konkurs2

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook