video/ pogledajte prvo javno obraćanje predsjednika rs

Dodik: Sad ću biti još više protiv BiH koju kreiraju Cormack i odlazeća američka administracija

Front18.01.17, 11:29h

Dodik: Sad ću biti još više protiv BiH koju kreiraju Cormack i odlazeća američka administracija
Dodik kaže da je ponosan sto se suprostavio namjerama odlazeće administracije u SAD o prekrajanju Dejtona. Rekao je da nema nikakvu imovinu niti računa u Americi, čak ni u inostranstvu, osim u Srbiji

 

Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske rekao je da se osjeća ponosno i da sankcije SAD-a ne doživljava kao kaznu, te da je važno da su ovo sankcije protiv njega, a ne prema RS.

 

Dodik kaže da je ponosan sto se suprostavio namjerama odlazeće administracije u SAD o prekrajanju Dejtona. Rekao je da nema nikakvu imovinu niti računa u Americi, čak ni u inostranstvu, osim u Srbiji.

 

Istakao je da je pod sankcijama već dugo, ali je ovo sad tek zvanično objavljeno. Dodik je zatražio od ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da ambasadora SAD-a u BiH Maureen Cormack proglasi personom non grata u BiH.

 

Predsjednik RS je rekao da je uvijek poštovao SAD, ali da je odlazeća administracija frustrirana zato sto je on dobio pozivnicu na inauguraciju novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, te su zato uvedene sankcije protiv njega.

 

Dodik je u obraćanju novinarima istakao da nastavlja da se bori protiv "monstruma BiH" koju je pravila Cormack i odlazeća američka administracija.

 

 

(Nezavisne, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook