Upozorenje iz stranke

SDA: Očekujemo da koalicioni partner prekine s praksom opozicionog djelovanja

Front17.01.17, 15:50h

SDA: Očekujemo da koalicioni partner prekine s praksom opozicionog djelovanja
Kao što koalicioni partneri imaju pravo na ministarske i rukovodeće pozicije u javnim preduzećima, isto tako imaju i obaveze i odgovornost koju dijele, za provođenje ekonomskih i socijalnih reformi, te za pokretanje i vođenje projekata izgradnje infrastrukture u interesu građana, poručuju iz SDA

 

Stavovi koje je predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić iznio u jučerašnjem razgovoru na televiziji N1 ne doprinose uspješnom funkcioniranju koalicije, ocijenila je danas Stranka demokratske akcije.

 

- Svrha koalicije je u tome da sve stranke koje je čine iskreno i predano rade na realizaciji programa na koje su se obavezale, a prije svega na provođenju ekonomskih reformi i  infrastrukturnih projekata - navodi se u saopćenju.

 

Stoga SDA očekuje da "koalicioni partner prekine s praksom opozicionog djelovanja iz pozicije vlasti, i ponaša se konstruktivno".

 

- Jer, kao što koalicioni partneri imaju pravo na ministarske i rukovodeće pozicije u javnim preduzećima, isto tako imaju i obaveze i odgovornost koju dijele, za provođenje ekonomskih i socijalnih reformi, te za pokretanje i vođenje projekata izgradnje infrastrukture u interesu građana. Zato pozivamo predsjednika SBB da svoju energiju usmjeri na poticanje kadrova SBB na ključnim pozicijama u vlasti, da što prije i što snažnije, u okviru svojih nadležnosti, otkoče procese i pokrenu projekte od zajedničkog interesa i državnog značaja. SBB u posljednje vrijeme nastupa kao jedinstven primjer stranke koja priziva proteste protiv vlasti u kojoj je sastavni i punopravni dio. Kao što je u okviru koalicionog dogovora prihvatila prava koja joj pripadaju, SBB je dužna ispuniti i obaveze, prije svega prema građanima - navodi se u saopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook