burna dešavanja na kcus-u

Dr. Dizdarević pojasnio za N1: Direktorica Sebija Izetbegović se sveti, radi se o niskim strastima...

Hronika16.01.17, 19:14h

Dr. Dizdarević pojasnio za N1: Direktorica Sebija Izetbegović se sveti, radi se o niskim strastima...
O tome da li se boji da će sa Kliničkog centra uslijediti uzvratni udarac je rekao da će tu "svašta biti"

 

Profesor doktor Kemal Dizdarević, neurohirurg - subspecijalista cerebrovaskularne hirurgije i hirurgije kičme, dobio je otkaz na Kliničkom univerzitetskom centru u Sarajevu, a o razlozima otkaza je govorio za N1.

 

"Ja sam još uvijek na odmoru i javili su mi s Kliničkog centra da sam dobio otkaz. Zašto sam dobio otkaz? Vjerovatno direktorica, predsjednikova supruga, ima svoje razloge. Ono što je procedura jeste da je ona rekla svom direktoru Discipline, koji je ujedno i predsjednik Disciplinske komisije da podnese prijavu. On je podnio prijavu meni, sebi, svojoj Displinskoj komisiji i ta Disciplinska komisija je odlučila da sam kriv i onda su mi dali navodno otkaz. Radi se o jednoj običnoj osveti, o niskim strastima. Direktorica, menadžerica, predsjednikova supruga se sveti. Ko god je krivo pogleda, ona se naljuti, naročito ako znaš posao pa je možeš krivo pogledati s razlogom. Ona se sveti jer sam tri stvari uradio. Prvo, kada me je smijenila sa mjesta šefa Klinike nezakonito, ja sam je tužio. Drugo, tužio sam ih jer su nezakonito izabrali direktora hirurških disciplina jer je konkurs namješten, bio sam jedan od aplikanata i vidio sam da je proces nezakonit pa sam podnio prigovor i nisu se ni osvrnuli na njega i onda sam ih tužio. Treća stvar je što mi nije bila isplatila novac koji mi pripada, odnosno novac iz EU za jedan projekat koji mi je trebala proslijediti i kad nije, ja sam je tužio i kad sam dobio tužbu isplatila je. Sveti se direktorica, ne zanima nju znam li ja operisati ili ne", komentarisao je prof. dr. Dizdarević.

 

O tome da li se boji da će sa Kliničkog centra uslijediti uzvratni udarac je rekao da će tu "svašta biti".

 

"Ako budu prljave stvari, i ja ću pričati prljave stvari i o direktorici, i o sadržaju Kliničkog. Ako bude po zakonu, onda ćemo se ponašati akademski. Ne plašim se jer nema argumenata. Ona je tu instalirana kao politička figura, ne kao stručnjak. Ja neću odustati. Ovo je najbrutalniji oblik urušavanja Kliničkog centra do sada. Ta priča o menadžerstvu je zanimljiva i šaljiva. Direktorica dobiva paušal od preko 200 miliona maraka godišnje i taj paušal treba da potroši na pacijente, ali ne, ona to ne radi nego vraća dugove i kaže da je menadžer", istakao je.

 

Ispričao je za N1 i da je primio disciplinsku prijavu jer je pomogao jednom oboljelom dječaku da ode u Tursku.

 

"Menadžerica i predsjednikova žena misli da je opasna, vidjećemo šta će misliti predsjednik", naveo je.

 

Istakao je i kako je Klinički centar Univerziteta u Sarajevu najveća zdravstvena institucija u BiH i da mora opstati.

 

Također, N1 je zatražila reakciju UKCS-a na dešavanja u vezi otkaza u Kliničkom centru, ali je još uvijek nismo dobili.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook