Iz biltena MUP-a KS

Nove oružane pljačke u Sarajevu: Napadnute i opljačkane radnice 'Mileniuma' i 'Amko komerca'

Hronika16.01.17, 13:14h

Nove oružane pljačke u Sarajevu: Napadnute i opljačkane radnice 'Mileniuma' i 'Amko komerca'
O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca

 

U nedjelju u 11.00 sati, policijski službenici I PU lišili su slobode R.S., rođen 1991. godine, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo.

 

Isti je izvršio navedeno krivično djelo nad radnicom u sportskoj kladionici "Millenium", ulica Vratnik mejdan, općina Stari Grad Sarajevo. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a R.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedene osobe. 

 

Razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Amko Komerc"

 

U nedjelju u 18.55 sati u ulici Prijedorska, općina Novi Grad Sarajevo,  dvije N.N. osobe izvršile su krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici “Amko Komerc”. Maskirane N.N. osobe su uz prijetnju pištoljem otuđila određenu sumu novca, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O tom je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

 

Uhapšen zbog droge 

 

U nedjelju u 20.50 sati, u ulici Zmaja od Bosne, općina Novo Sarajevo, policijski službenici II PU lišili su slobode A.S., rođen 1993.godine u Visokom, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pregleda kod istog je pronađen i oduzet paketić sa zeljastom materijom koja asocira na drogu marihuanu i drobilica. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a A.S. je predat u Odjsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

 

Požar u stanu 

 

U nedjelju u 16.35 sati, obaviještena je II PU da je u ulici Dr. Fetaha Bećirbegovića, općina Novo Sarajevo, došlo do požara u stanu koji koristi S.S. iz Sarajeva. Požar su ugasili pripadnici PVB Kantona Sarajevo. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba, dok je u stanu nastupila materijalna šteta. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj će obaviti policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak PPZ.

 

Oborena pješakinja 

 

U nedjelju u 23.45 sati, na kolovozu ulice Velešići, općina Novo Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka K.L., rođena 1997.godine, nastanjena u Sarajevu. Nju je oborilo putničko motorno vozilo “audi A4”, reg. oznake E48-K-866, kojim je upravljao vozač G.A.,  rođen 1996.godine, nastanjen u Sarajevu. U nezgodi teške povrede zadobila je pješakinja K.L., a ljekarska pomoć joj je ukazana u KCU u Sarajevu. O tome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a  uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Na području KS-a 14 saobraćajnih nezgoda

 

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda, od toga 12 s materijalnom štetom i dvije s nastradalim osobama, kojom prilikom je jedna osoba teže i jedna lakše povrijeđena. Zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 17 vozača, jedna osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, jedno motorno vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i jedno neregistrovano motorno vozilo, saopćeno je iz MUPKS.

 

(FENA/em)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook