obratite pažnju

Kako da prepoznate da on nije pravi: Ova četiri znaka upozoravaju na to

Lifestyle03.01.17, 16:06h

Kako da prepoznate da on nije pravi: Ova četiri znaka upozoravaju na to
Ukoliko ne vidite da partner ne želi da se promijeni, nema svrhe da ostajete u takvoj vezi, a još manje da se pomirite sa takvim stanjem

 

Na početku veze je uvijek sve lijepo i čini vam se da ćete sa partnerom ostati cijeli život. Kako veza napreduje sve više shvatate kako vas je utisak sa početka prevario. Međutim, nekada je teško prepoznati da on nije taj, pogotovo ako ste sa partnerom duže vrijeme i kada je sve postalo navika.


Kako u takvim situacijama prepoznati da on nije pravi i da je vaša veza osuđena na propast? Psiholozi ističu sljedeće znakove koji ukazuju na to: 

 

Partner vas uvijek krivi za sve 

 

Šta god krene loše on uvijek okrivljuje vas. Budite svjesni činjenice da kada se pojave problemi u vezi nikada ne postoji samo jedan krivac. On na taj način samo izbjegava da se suoči sa problemima, zato krivicu prebacuje na vas. U zdravoj vezi partneri zajedno rješavaju probleme. Ukoliko ne vidite da partner ne želi da se promijeni, nema svrhe da ostajete u takvoj vezi, a još manje da se pomirite sa takvim stanjem. 

 

Sviđaju vam se drugi 

 

Da ste sa gospodinom pravim ne biste maštali o drugim momcima. Ako razmišljate potajno o alternativnim opcijama, vašoj vezi je došao kraj. 

 

Vaš osjećaj govori drugačije 

 

Nekada jednostavno morate slušati svoje instinkte. Ukoliko imate osjećaj da vaš partner nije osoba sa kojom želite da provedete život, pomirite se sa tim da vam nije suđeno. To znači da sa vezom nešto nije u redu. Važno je da slijedite svoja osjećanja ponekad ma koliko razum nadvladavao srce. 

 

Čini vam se kako ništa neće postati bolje 

 

Svađe su normalna pojava u vezi. Rijetkost je da je neki par uvijek sretan. Međutim, ukoliko se ovo stalno dešava, vjerovatno je vrijeme da se rastanete. Ukoliko ne vidite kako bi se vaša veza mogla poboljšati, to je znak da je vrijeme da odete iz iste.

 

(B92, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


DEPO
KOMENTARI