'Čarobnjak' zabavljao 100 000 ljudi

Merlin: Nevjerovatna i jedinstvena noć, hvala svima, Sarajevo ponovo blista

Showbizz01.01.17, 13:04h

Merlin: Nevjerovatna i jedinstvena noć, hvala svima, Sarajevo ponovo blista
- To je bila potpuno nevjerovatna i jedinstvena noć. Hvala svima koji su doprinijeli da Sarajevo ponovo zablista - izjavio je Dino Merlin nakon koncerta

 

Jedinstvenu novogodišnju noć građanima BiH i gostima iz drugih zemalja sinoć je u Sarajevu na trgu Bosne i Hercegovine pružio Dino Merlin, koji je uprkos izuzetno niskim temperaturama dva i po sata pjevao svoje najveće hitove i pjesme s novog albuma.

 

- To je bila potpuno nevjerovatna i jedinstvena noć. Hvala svima koji su doprinijeli da Sarajevo ponovo zablista - izjavio je Dino Merlin nakon koncerta.

 

- Svi smo zaslužili ovakav svjetski  događaj – kada je prvi put za Novu godinu Dino Merlin održao koncert na otvorenom u Sarajevu – izjavio je Feni u ime organizacijskog tima menadžer Asim Kraljić.

 

Posljednji koncert u Sarajevu Merlin je održao 25. jula 2015., kada je na Koševu oboren rekord od 70.000 posjetilaca, a  sinoć je ostvaren novi rekord od oko 100.000 posjetilaca na trgu BiH.

 

Među njima, impresivan je, kaže Kraljić, dolazak velikog broja ljudi iz SAD-a, koji su s ostalim posjetiteljima iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Austrije, Norveške, Švedske, Turske i Njemačke činili publiku.

 

Za njihovu sigurnost besprijekorno su se pobrinuli pripadnici policije i  sigurnosnih agencija, koji su, kako ocjenjuje Kraljić, posao uradili na vrhunski način, te im pripadaju zasluge što je ovakav masovni događaj prošao bez i jednog incidenta.

 

Tako je uz tradicionalno odbrojavanje, ispraćaj stare i doček nove godine protekao uz vatromet i hitove Dine Merlina popraćene vrhunskom produkcijom. 

 

Članovi organizacionog tima koncerta izražavaju zahvalnost policijskim, sigurnosnim snagama, komunalnom preduzeću „Rad“ i Gradskoj upravi Sarajeva, koja je tradicionalno organizirala javni doček Nove godine.

 

Prostor na kojem je održan doček – Trg BiH jutros je osvanuo očišćen, što je još jedan dokaz kvalitete i profesionalizma svih aktera koji su bili uključeni u organizaciju novogodišnjeg koncerta Dine Merlina.  

 

(Fena/mr)


DEPO
KOMENTARI