OČEKUJE SE OKO 100.000 LJUDI

Sarajevo spremno za spektakl, Dino Merlin obećava: Bit će ovo nezapamćena noć jer...

Zabava31.12.16, 12:00h

Sarajevo spremno za spektakl, Dino Merlin obećava: Bit će ovo nezapamćena noć jer...
Novogodišnji program će trajati četiri sata, a nastupat će Divanhana, Yehan Jehan te After Affair, dok će Dino Merlin kao zvijezda večeri početi pjevati u 23 sata i očekuje se da će publiku zabavljati 2,5 sata

 


Glavni grad Bosne i Hercegovine spreman je za "najluđu noć“ i doček Nove 2017. godine.


Iako bez sniježnog pokrivača koji se zadržao uglavnom samo na krovovima, u Sarajevu se osjeti praznična atmosfera.


Kao i ranijih godina, brojni turisti preplavili su grad želeći Novu godinu dočekati u Sarajevu ili na nekoj od obližnjih planina.

 

Sve je spremno za večerašnji nogovodišnji koncert bosanskohercegovačkog kantautora Dine Merlina koji će biti održan na Trgu Bosne i Hercegovine u Sarajevu.


- Kao što smo najavili kada smo krenuli u montažu bine prije šest dana, rekli smo da imamo svoj dinamički plan koji treba da bude zaključen sa sinoćnjom noći. Sinoć smo imali vrlo uspješnu generalnu probu i svi su bili zadovoljni - rekao je Feni menadžer Dine Merlina, Asim Kraljić.


Kaže da se danas vrše još "neka sitna dotjerivanja", ali da je sve spremno za nogovodišnju noć.


- Nadam se da će ovo biti jedna nezapamćena noć. Imamo i sretne okolnosti i vrijeme nam je lijepo i atmosfera je prekrasna i nadam se da ćemo svi uživati u večerašnjoj noći. Bitno je da se ljudi toplo obuku, dođu i uživaju - poručio je Kraljić.


Novogodišnji program će trajati četiri sata, a nastupat će Divanhana, Yehan Jehan te After Affair, dok će Dino Merlin kao zvijezda večeri početi pjevati u 23 sata i očekuje se da će publiku zabavljati 2,5 sata.


Kako su najavili organizatori dočeka, bit će ovo najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u Sarajevo privući brojne goste i donijeti višestruke koristi.


Očekuje se od 80.000 do 100.000 ljudi, a tačno u ponoć tradicionalno će biti priređen i vatromet.


(FENA/ad)


DEPO
KOMENTARI