Snalaze se na razne načine

Domišljate Sarajlije: Ove tablice zlata vrijede

Hronika25.12.16, 15:33h

Domišljate Sarajlije: Ove tablice zlata vrijede
Domišljate Sarajlije su shvatile da je jedna kombinacija brojeva na tabilicama 'zlata vrijedna' pa su na društvenim mrežama krenuli u potragu za vlasnikom ovih registarskih oznaka

 

Ukoliko spadate u red vlasnika motornog vozila čije registracije završavaju neparnim brojem - želimo vam ugodnu vožnju danas.

 

Ukoliko završavaju parnim - ostanite kući do 00:00, jer tek od ponoći, 26. decembra, moći ćete voziti bez da rizikujete dobijete kaznu od sarajevske policije zbog najnovije odluke "par-nepar", mjere koju je poduzela Vlada KS kako bi smanjila zagađenje zraka u glavnom gradu BiH.

 

Međutim, ovaj potez stalna je tema na društvenim mrežama, a pojedini konstantno smišljaju načine kako 'zaobići zakon'.

 

Jednu od mnogih smo objavili ranije jutros. Oglas na kojem stoji: Prodajem par/nepar tablice postao je veliki hit, a u međuvremenu pojavila se još jedna ideja.

 

Domišljate Sarajlije su shvatile da je jedna kombinacija brojeva na tabilicama 'zlata vrijedna' pa su na društvenim mrežama krenuli u potragu za vlasnikom ovih registarskih oznaka.

 

Naime, ako je suditi prema tvrdnjama korisnika društvenih mreža, ukoliko posjedujete vozilo sa registarskom oznakom 688-O-886, vi svoje vozilo možete bez problema voziti i u parnim, ali i u neparnim danima. Ovo vrijedi samo u slučaju ako još uvijek niste zamijenili stare setove registatrskih oznaka, jer novi imaju oznaku države ispred kombinacije slova i brojeva. 


Kako? Jednostavno. Okrenete registraciju naopako, i dobijete 988-O-889. Naravno, nismo sigurni da li registracija sa ovom kombinacijom postoji uopće u evidenciji MUP-a KS. 

 

tablice-naopako

 

Duhovita ideja koju ni u kom slučaju ne preporučujemo, što zbog kršenja zakona - što zbog visokih kazni za sve prekršioce mjera koje je donio Operativni štab Vlade KS.

 

Na redakcijski mail i Facebook stranicu N1 televizije javio se određeni broj čitatelja koji su kazali da policija u glavnom gradu danas većinom 'gleda kroz prste' svim vozačima koji saobraćaju sa (danas zabranjenim) parnim tablicama.

 

U Operativnom centru MUP-a KS su nam kazali da oni tu informaciju nemaju, ali da je i ta opcija vrlo moguća i individualna je odluka patrola koje su raspoređene na teritoriji cijelog KS.

 

Još jednom savjetujemo građane Sarajeva i KS da poštuju pravila koja su na snazi, i da 'vratolomije' sa registarskim tabilicama ne pokušavaju ni u kom slučaju. 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


DEPO
KOMENTARI