Foto / Počele pripreme za najluđu zabavu

Od Severine do Jamesa Zabiele i S.A.R.S.-a: Evo zašto ne smijete propustiti 'Šankanje' na Vlašiću i Bjelašnici

Zabava14.12.16, 15:57h

Od Severine do Jamesa Zabiele i S.A.R.S.-a: Evo zašto ne smijete propustiti 'Šankanje' na Vlašiću i Bjelašnici
Nakon Vlašića, organiziranjem ove manifestacije prvi put će biti otvorena skijaška sezona na Bjelašnici od 23. do 25. decembra

 

Na Vlašiću su počele pripreme za ovogodišnje "Šankanje", koje će trajati od 16. do 18. decembra.

 

Već šestu godinu zaredom ova manifestacija doprinosi promociji turizma u BiH.

 

shankanje-vlasic-9

 

- Tako će biti i ovog vikenda u Sol Azur Areni, gdje će posjetitelji uživati u nastupima Severine, Amela Ćurića, Dženana Lončarevića i domaćih DJ-ejeva – kaže direktor turističke agencije Sol Azur i Buena Vista Samer Rešidat.

 

U subotu program "Šankanja" uključuje i cjelodnevne aktivnosti za djecu, kojima su osigurani novogodišnji pokloni. Istog dana bit će upriličene igre bez granica, koje će voditi članovi grupe "Helem Nejse".

 

shankanje-vlasic-6

 

- Na ovaj način zvanično će na Vlašiću biti otvorena skijaška sezona. Pored bh. građana, dolazak su potvrdili ljubitelji "Šankanja" iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Bugarske i Turske tako da su ležajni kapaciteti na ovoj planini popunjeni. Očekujemo više od 5.000 gostiju - istakao je Rešidat.   


Napomenuo je da je dostupan još određen broj jednodnevnih ulaznica koje će se moći nabaviti na platou ispred Sol Azur Arene, na prodajnom mjestu Turističke zajednice Travnik.

 

shankanje-vlasic-5

 

Nakon Vlašića, organiziranjem ove manifestacije prvi put će biti otvorena skijaška sezona na Bjelašnici od 23. do 25. decembra. Prvog dana goste će zabavljati svjetska zvijezda elektronske muzike James Zabiela, kao i Marthin Klein, Nikola Vemić i Marko Nastić, a drugi dan popularne grupe S.A.R.S i The Beatshakers, te LIK JAY.

 

Za najmlađe u subotu će biti upriličena predstava "Frozen" u hotelu Bjelašnica, nakon čega će uslijediti podjela paketića. Zainteresovani karte za "Šankanje" mogu kupiti na Bjelašnici, a ostao je još mali broj mjesta u smještajnim kapacitetima u hotelima Maršal i Bjelašnica.

 

shankanje-vlasic-1

 

Na Vlašiću su manifestaciju podržali Vlada Srednjobosanskog kantona, Općina Travnik, Udruženje Vlašić planet života, Turistička zajednica SBK, a na Bjelašnici Kanton Sarajevo, kantonalna ministarstva kulture i sporta, privrede, unutrašnjih poslova, KJKP ZOI 84. i Općina Trnovo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook