bogat zabavni sadržaj

Počela zimska čarolija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa : Otvoreno klizalište, upaljena jelka...

Zabava07.12.16, 20:11h

Počela zimska čarolija Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa : Otvoreno klizalište, upaljena jelka...
Osim paljenja jelke, posjetioci su mogli da uživaju u nastupima sarajevskih tamburaša, dječijeg hora Basic’s, DJ Santa Sistera, te grupe Gonzo, koja je nastupila u Winter Pubu

 

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market večeras je svečano otvoren na novoj lokaciji, u parku Hastahana na Marindvoru, i to paljenjem bogato ukrašene jelke visoke 15 metara.

 

Tradicija paljenja centralne jelke od čelnika Gradske uprave je nastavljena, pa je i ove godine prekidač na jelci pritisnuo gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić- piše Oslobodjenje.

 

Osim paljenja jelke, posjetioci su mogli da uživaju u nastupima sarajevskih tamburaša, dječijeg hora Basic’s, DJ Santa Sistera, te grupe Gonzo, koja je nastupila u Winter Pubu.

 

Podrška turizmu

 

Otvorenju Marketa prisustvovao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, koja je pomogla organizaciji Marketa.

 

- Ovogodišnja manifestacija ponudit će raznovrstan sadržaj, a Općina je prepoznala višestruki značaj. On se prvenstveno ogleda u privlačenju turista, radnim mjestima koja će biti otvorena na ovom području, ali i prilici da naši najmlađi tokom narednog perioda besplatno koriste ledenu plohu koja će se nalaziti na ovom mjestu. Kao odgovorna lokalna zajednica želimo da damo podršku razvoju biznisa i turizma, ali istovremeno da našoj djeci, pa i starijim građanima omogućimo da uživaju u čarima klizanja, dodao je Ajnadžić.

 

Najbolja atmosfera će i ove godine zasigurno vladati u pivnici PAN Winter Pub, u kojoj će se svakog dana u poslijepodnevnim satima dešavati After Work zabave uz nastup Sarajevo Holiday Dua, dok će se uvečer u istom prostoru održavati koncerti, promocije, degustacije...

 

Za najmlađe će na Marketu biti postavljena igraonica Argeta Junior Play House, a tu će biti i Jaffa Luna Park, kao i Coca-Cola Selo Djeda Mraza.

 

Pokloni

 

Dobroj atmosferi doprinosit će i dešavanja na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stageu, gdje će svakog dana nastupati brojni izvođači, animatori i maskote.

 

U mnogobrojnim kućicama posjetioci će moći kupiti jedinstvene i atraktivne praznične poklone i rukotvorine domaćih proizvođača, a novitet je i Addiko klizalište na otvorenom, sa pravim ledom na oko 400 kvadratnih metara, koje će biti besplatno.

 

Market je zajednička aktivnost Udruženja građana ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, a ovaj najveseliji zimski događaj trajat će do 14. januara 2017.

 

Još fotografija možete pogledati OVDJE.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook