mnoštvo zimskih radosti

Bogat sadržaj Sarajevo Winter Marketa od 15. decembra: Šator, Snješko, Rudolfov kutak...

Zabava02.12.16, 10:46h

Bogat sadržaj Sarajevo Winter Marketa od 15. decembra: Šator, Snješko, Rudolfov kutak...
Organizatori te manifestacije su saopćili da će ovogodišnje izdanje tradicionalne zimske manifestacije biti još sadržajnije, raznovrsnije i jeftinije

 

Sarajevo Winter Market, koji će biti održan od 15. decembra ove godine do 15. januara 2017. na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović, ponudit će bogat kulturni i umjetnički program, a bit će i sportskih takmičenja i mnoštvo iznenađenja i poklona.

 

Organizatori te manifestacije su saopćili da će ovogodišnje izdanje tradicionalne zimske manifestacije biti još sadržajnije, raznovrsnije i jeftinije.

 

Dvadeset izlagača, najboljih predstavnika svojih branši, u prazničnoj atmosferi ponudit će posjetiocima prvoklasnu gastronomsku ponudu u drvenim kućicama izgrađenim specijalno za tu priliku.

 

U središtu je podignut veliki šator gdje će se svakodnevno dešavati zanimljivi koncerti i predstave i bit će to, tokom mjesec dana, glavno sastajalište mladih u Sarajevu -  kafić, disko, restoran i podijum.

 

- Najmlađi posjetioci tu će moći susresti Djeda Mraza i ući u njegove specijalne prostorije, skupa ćemo podići najvećeg Snješka Bijelića i tragati za našim nestašnim Vinterčićima kao za misterioznim Pokemonima. Najspretnije čekaju primamljive nagrade. A tek Rudolfov kutak: on će oduševiti mališane, koji će roditelje vući za rukav da svakoga dana učestvuju u toj zanosnoj igri – najavili su organizatori.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook