preporod za vaše lice

Isprobajte najbolje recepte za domaće voćne maske

ŽENA iN18.11.16, 19:17h

Isprobajte najbolje recepte za domaće voćne maske
Isprobajte neki od ovih recepata i uvjerite se koliko je voće moćan beauty saveznik

 


Maske koje u nekoliko minuta možemo spraviti u vlastitoj kuhinji, uz pomoć proizvoda koje već imamo u svjim ladicama, po mnogima su najefikasnije i najjeftinije rješenje za glatku kožu bez bubuljica i bora o kakvoj svi sanjamo.


 
Svi jako dobro znamo koliko je optimalan unos svježeg sezonskog voća važan za naše zdravlje i cjelokupan dobar izgled, kao i to da se voćni ekstrakti zbog svojih brojnih blagotovornih svojstava obilato koriste u kozmetičkim proizvodima i tretmanima, osobito onim prirodnim.

 

Isprobajte neki od ovih recepata i uvjerite se koliko je voće moćan beauty saveznik. 


* Maska na bazi banane.

 

Dok se oko njihove konzumacije stalno vode žučne rasprave oko toga jesu li za organizam bolje one svježe, gotovo pa još zelene, ili one na kojima su se već pojavile tamne 'pjege', za izradu hranjivih maski definitivno se preporučaju one što zrelije. Nju je najbolje zgnječiti pomoću jušne žlice, dodati nekoliko kapi prirodnog meda i žličicu limunova soka (ili onog od naranče ako imate osjetljivu kožu), a nakon što sve smućkate u gustu smjesu, nanesite je na lice,vrat i dekolte. Masku je najbolje na koži držati sve dok se ne osuši, te je nakon toga temeljito isprati vodom. Rezultat je baršunast izgled kože bez neželjenog sjaja jer ovi sastojci izvlače ulja iz lojnih žlijezda i tako sprečavaju njihovo kasnije prekomjerno lučenje na površinu kože.


 
*Maska od avokada, meda i ulja


Ovo egzotično voće je bogata riznica antioksidativnih vitamina, kalija i beta-karotena koji pospješuju proces regeneracije stanica te usporavaju starenje i boranje kože. Također, maska s avokadom vrlo je efikasna kod liječenja problematičnog tena jer ubrzava zacjeljivanje bubuljica, akni i manjih ožiljaka. Mesnati dio voćke dobro izmiksajte s malo meda i malom količinom bademova ulja te ostavite da djeluje petnaestak minuta. Denise Richards je otkrila kako pastu od avokada koristi kao regenerator za vlasi jer dubinski hrani njenu (predivnu) kosu i daje joj zavidan sjaj, a Amy Mrkurnic, senior colorist Oscar Blandi frizerskog salona s Manhattana, otkrila je kako ćete još bolji efekt postići ako u smjesu dodate i malo maslinova ulja te je ne nanosite na vlasište, nego samo na duljinu kose. 

 

* Voćno-povrtna maska od jabuke i krastavca


Svi dobro znamo koliko je krastavac blagotvoran za naše premorene i naotečene oči, a nakon što preležimo desetak minuta s njegovim ploškama na kapcima, tamni kolutovi, podbuhltosti i crvenilo čudesno nestaju. Za kožu lica ipak je najbolja 'ubojita' kombinacija jabuka i krastavca koja umiruje ten i vraća mu prirodan sjaj. Uz ova dva sastojka, za masku je potrebna još i žličica limunova soka te nekoliko listića metvice koji se svi zajedno miješaju štapnim mikserom dok se ne dobije jednolična masa. Prije korištenja nije naodmet prethodno rashladiti smjesu u hladnjaku oko desetak minuta kako bi se poboljšala njena efikasnost, a kod nanošenja na lice svakako izbjegavajte zonu oko očiju. 

 

(Grazia.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook