Zvanično najavljen

Merlinov novogodišnji koncert u Sarajevu koštat će blizu 250.000 KM

Showbizz18.11.16, 12:26h

Merlinov novogodišnji koncert u Sarajevu koštat će blizu 250.000 KM
Bit će ovo prvi put da Merlin pjeva u svome gradu u najluđoj noći u godini

 

Bosanskohercegovački kantautor Dino Merlin nastupit će u Sarajevu na novogodišnjem koncertu čije je održavanje planirano na Trgu Bosne i Hercegovine.

 

Bit će to prvi put da Merlin nastupa u svom gradu za novu godinu, a na konferenciji za medije poručio je da mu to predstavlja posebno zadovoljstvo.

 

- Uvijek sam želio biti dio novogodišnje priče u Sarajevu - naglasio je Merlin dodajući da će nastup biti organiziran uz svjetsku produkciju.

 

Nije zadovoljan lokacijom, ali je istakao da je najbolja moguća opcija i da će dobra oprema nadoknaditi nedostatak.

 

- Sarajevo nema trg kao Zagreb, ali zato ima Dinu Merlina - naveo je ovaj kantautor.

 

Kazao je da je ovo početak da Sarajevo bude pozicionirano kao regionalni centar kada su u pitanju novogodišnje proslave.

 

Istakao je da je nastup partnerski projekt njegovog tima, Gradske uprave i Kantona Sarajevo.

 

- Rekao sam im, odvojite novac za svjetsku produkciju, a sa mnom ćete lako - kazao je Merlin najavljujući spektakl svjetskih standarda.

 

Produkcija će koštati 213.000 KM plus PDV, a premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković je poručio da će taj novac višestruko biti vraćen iste večeri.

 

Naveo je da su raniji dočeci biti skromni i da je ovogodišnji nastup novi početak.

 

- Ovakvi koncerti bi u budućnosti trebali biti sarajevski brend kao što je Sarajevo film festival, nešto po čemu ćemo biti prepoznatljivi i što će privući goste i turiste - rekao je Konaković.

 

Siguran je da će ovaj plan Gradske uprave i Kantona biti isplativ.

 

Dogradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka naglasio je da će ovaj projekt znatno doprinijeti razvoju turizma u Kantonu Sarajevo koji je nabrže rastuća grana privrede.

 

Naglasio je da će najveća regionalna zvijezda Dino Merlin i oni koji se odluče novogodišnju noć provesti u Sarajevu poslati pozitivnu sliku u svijet.

 

Novogodišnji program će početi u 21.00 sat, kada će na binu izaći gosti, a izlazak zvijezde večeri planiran je oko 23.00 sata.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook