Liga prvaka

City slavio protiv Barcelone, poznata četiri učesnika osmine finala

Sport02.11.16, 08:21h

City slavio protiv Barcelone, poznata četiri učesnika osmine finala
Barcelona je vodeća sa devet bodova, dva više od Cityja, treća je Borussia sa četiri, a posljednji Cetlic sa dva boda

 

Nogometaši Manchester Cityja pobijedili su Barcelonu s 3:1 u susretu četvrtog kola C-grupe Lige prvaka.

 

Engleski tim revanširao se Kataloncima za poraz iz prošlog kola i s drugom pobjedom ostao u igri za najvišu poziciju na tabeli. 

 

Barcelona, kojoj je bio dovoljan bod da osigura plasman u osminu finala, povela je u 21. minuti golom Messija. Izjednačio je Ilkay Guendogan u 39. minuti, a Kevin de Bruyne je u 51. minuti iz slobodnog udarca pogodio za preokret. Konačnih 3:1 u 74. minuti postavio je Ilkay Guendogan svojim drugim golom.

 

U drugom susretu u grupi Borussia Möenchengladbach i Celtic odigrali su neriješeno 1:1.

 

Barcelona je vodeća sa devet bodova, dva više od Cityja, treća je Borussia sa četiri, a posljednji Cetlic sa dva boda. 

 

Plasman u osminu finala večeras su osigurali Arsenal, PSG, Atletico Madrid i Bayern.

 

Arsenal je u gostima pobijedio Ludogorets sa 3:2 i dva kola prije kraja grupne faze osigurao jedno od prva dva mjesta u grupi A. Domaći tim poveo je u 12. minuti preko Jonathana Cafua, a prednost Ludogoretsa udvostručio je Claudiu Keseru u 15. minuti.

 

Granit Xhaka u 20. minuti smanjio je na 1:2, a Olivier Giroud u 42. donio poravnanje. Pobjedu Arsenalu osigurao je Mesut Oezil u 88. minuti.

 

Paris St Germain je u drugom meču u ovoj grupi pobijedio u gostima Basel sa 2:1. Francuski tim poveo je u 3. minuti golom Blaisea Matuidija, izjednačio je Luca Zuffi u 76., a pobjedu PSG-u donio je Thomas Meunier u posljednjoj minuti.

 

Arsenal i PSG imaju po 10 bodova, a Basel i Ludogorets po jedan.

 

Posao kada je u pitanju dalji plasman završili su također Atletico Madrid i Bayern u grupi D. Atletico je savladao Rostov sa 2:1 i zadržao maksimalan učinak nakon četiri kola. Pobjedu španskom timu donio je Antoine Griezmann golovima u 29. i 90. minuti, dok je pogodak za Rostov postigao Serdar Azmoun u 30. minuti.

 

Atletico ima 12 bodova, tri više od Bayerna koji je večeras u gostima pobijedio PSV Eindhoven sa 2:1. Domaći su poveli u 14. minuti golom Santiaga Ariasa, a Robert Lewandowski je golovima u 34. i 74. minuti donio pobjedu bavarskoj ekipi.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook