OD 3. NOVEMBRA TIFBU 2016.

Teatarski maraton u Bugojnu: Počinje sa Life-om, nastavlja sa 'Bosancem na odmoru'

Kultura01.11.16, 15:57h

Teatarski maraton u Bugojnu: Počinje sa Life-om, nastavlja sa 'Bosancem na odmoru'
Teatar Fedra Bugojno u suradnji sa KSC Bugojno, a zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima, već tradicionalno organizuje ovaj pozorišni maraton

 

U četvrtak, 03. novembra, u Bugojnu počinje TIFBU 2016. Teatarski internacionalni festival Bugojno 2016. počinje predstavom  LAJF (LIFE), a kako drugačije i početi...

 
LIFE je predstava Banjalučkog studentskog pozorišta rađena po tekstu Tine Kosi, a u režiji Aleksandra Pejakovića. LIFE je samo početak tromjesečne revije predstava iz Banje Luke, Visa, Mostara, Novog Sada, Sarajeva, Šida, Beograda, Osijeka i Bugojna.


Teatar Fedra Bugojno u suradnji sa KSC Bugojno, a zahvaljujući pokroviteljima i sponzorima, već tradicionalno organizuje ovaj pozorišni maraton.


- Naša jedina želja i odgovornost je da ljudima u Bugojnu i okolini ponudimo što više kvalitetnog teatarskog sadržaja. Ovaj festival je festival publike. A mi tokom novembra, decembra i januara svake sedmice publici nudimo jednu predstavu. Publika je, sa druge strane, glavni faktor ovog festivala, jer ona će suditi o tome koja je predstava najbolja i na kraju je nagraditi „TIFBU Reflektorom“. TIFBU Reflektor je Gran Prix našeg festivala, a dobije ga predstava koja dobije najbolju prosječnu ocjenu publike, kažu ljudi iz organizacije TIFBU-a.  


Nakon predstave LIFE, iduće sedmice na repertoaru TIFBU-a je monokomedija Rijada Gvozdena BOSANAC NA ODMORU.


TIFBU možete pratiti i putem naše Facebook stranice Teatar FEDRA Bugojno.

 

tifbu-bugojno

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook