Muzička akademija Sarajevo

Četiri velika koncerta u novembru, uz omaž Wolfgangu Amadeusu Mozartu

Kultura01.11.16, 10:16h

Četiri velika koncerta u novembru, uz omaž Wolfgangu Amadeusu Mozartu
Prvi u nizu od četiri koncerta, Piano night, desit će se 02. novembra na Muzičkoj akademiji s početkom u 19.30 časova, a ulaz na sva koncertna dešavanja je besplatan!

 

 


Koncertna sezona 2016/2017. Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu u mjesecu novembru u vlastitoj produkciji namjerava realizirati četiri muzička događaja.


Koncerti Piano night (02.11 i 21.11), Students on Stage (16.11) te Veče Mozartovih sonata za violinu i klavir (24. 11) prezentirat će različite segmente koncertne djelatnosti Akademije, u okviru koje će se javnosti predstaviti talentirani studenti, ali i afirmirani umjetnici – profesori na pomenutoj visokoobrazovnoj instituciji.


Programi koncerata osmišljeni su i koncipirani na način da svojom repertoarskom raznovrsnošću obogate muzički život glavnog bosanskohercegovačkog grada, a sve s namjerom upoznavanja javnosti s ostvarenjima iz domena klavirske, violinističke, gitarističke, flautističke, ali i akordeonističke te klarinetističke literature, koja i nije čest dio programa bh. koncertnih dvorana.


S druge strane, u novembarska programska koncepcija će koncertom "Veče Mozartovih sonata za violinu i klavir" dati svojevrsni omaž jednom od najznačajnijih kompozitora u historiji muzike, Wolfgangu Amadeusu Mozartu, povodom 260. godišnjice njegovog rođenja!


Napominjemo da će se prvi u nizu od četiri koncerta, Piano night, desiti 02. novembra na Muzičkoj akademiji s početkom u 19.30 časova!


Ulaz na sva koncertna dešavanja je besplatan!

 

u-susret-novembru

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook