Pripremaju se za izbore 2018. godine

Nikšić: Razgovori o ujedinjenju ljevice idu u dobrom smjeru

Front27.10.16, 22:03h

Nikšić: Razgovori o ujedinjenju ljevice idu u dobrom smjeru
On se dotakao i nedavnog susreta s liderom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudinom Radončićem te je kazao da su razgovarali o političkoj situaciji BiH i viđenjem opozicije i dijela vlasti u državi

 

Gostujući u Dnevniku D Federalne televizije predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izjavio je kako je moguća koalicija s Demokratskom frontom (DF), Našom strankom (NS) i Građanskim savezom (GS), samo ukoliko sve strane iskažu volju za saradnjom.

 

On se prije nekoliko dana sastao s predstavnicima pomenutih stranaka, a tema razgovora je bio Nikšićev nedavni poziv liderima da pokušaju postići dogovor o zajedničkim kandidatima za načelnike i gradonačelnike na predstojećim općim izborima u BiH.

 

"Razgovori idu u dobrom smjeru, a bilo je riječi o saradnji u općim i gradskim vijećima, kao i moguća saradnja na većem nivou, to jest Kantonalnoj i Parlamentarnoj skupštini, a moram kazati kako se SDP intenzivno priprema i za izbore 2018. godine", rekao je Nikšić.

 

On je kazao da za sve mora postojati zajednički projekat i želja.

 

"Ne moramo svi biti povezani u jedan politički subjekat, ali mora biti riječi o zajedničkom političkom bloku. Moramo uvažiti ono što su nam rekli građani na posljednjim lokalnim izborima. Postoje mjesta gdje smo očekivali više iako nismo iznenađeni ni trenutnim stanjem. Ostvareni su određeni izborni ciljevi kada su u pitanju načelničke pozicije, ali je bilo mjesta gdje smo mogli uraditi više", rekao je Nikšić.

 

On se dotakao i nedavnog susreta s liderom Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudinom Radončićem te je kazao da su razgovarali o političkoj situaciji BiH i viđenjem opozicije i dijela vlasti u državi.


Nikšić je naglasio kako je oporezivanje toplog obroka u Federaciji BiH direktan atak na radnike, a kada je riječ o izgradnji Bloka 7 Termoelektrane "Tuzla" dodao je da se mora požuriti jer je to historijski i projekat koji je potreban BiH.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook