Nakon usvajanja Zakona o Danu RS-a

Dodik: Opozicionari ništa ne razumiju. I narod bi glasao za njih, da ih razumije

Front25.10.16, 19:47h

Dodik: Opozicionari ništa ne razumiju. I narod bi glasao za njih, da ih razumije
Dodik je u izjavi novinarima u Istočnom Sarajevu potvrdio da nije dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog referenduma u RS-u 25. septembra o Danu RS-a te ponovio da se neće odazvati na poziv u Sarajevu, jer ne želi ići u taj grad

 

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik pozdravio je usvajanje Zakona o Danu RS-a, te dodao da mu nisu jasni predstvanici opozicije u Narodnoj skupštini RS-a koji su kritikovali ovaj zakon.

 

Optužio je opozicionare da "ništa ne razumiju". I narod bi, kazao je, glasao za njih, "da ih razumije". 

 

Kazao je da je današnjim usvajanjem Zakona o danu RS-a zadovoljena suština referendumskog pitanja o Danu RS-a. 

 

Dodao je da se u skladu s voljom naroda 9. januar slavi kao Dan RS-a, te naveo da su opozicionari opstruirali referendum i nisu bili za to, te da su neki od njih prizvali sankcije.

 

- Usvajanje zakona odražava volju naroda RS-a, iskazanu putem njihovih predstavnika 9. januara 1992. godine. Ta volja je potvrđena i na referendumu 25. septembra, tako da u tom pogledu RS pokazuje ozbiljnu namjeru da ono što je njena tradicija, pravo i svojina sačuva na najozbiljniji način - kazao je.

 

Dodik je u izjavi novinarima u Istočnom Sarajevu potvrdio da nije dobio poziv na saslušanje u Tužilaštvo BiH zbog referenduma u RS-u 25. septembra o Danu RS-a te ponovio da se neće odazvati na poziv u Sarajevu, jer ne želi ići u taj grad.

 

- Ako insistiraju na mom dolasku u zgradu u Sarajevu, onda to dokazuje njihov politički motivisan proces - ustvrdio je Dodik.

 

Kazao je da se radi o još jednoj zloupotrebi bh. pravosudnih institucija koje su "napravljene za političke obračune".

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook