FOTO/KO JE NAŠA NOVA MISS

Halida Krajišnik, od košarkaške lopte do titule najljepše

Showbizz10.10.16, 13:00h

Halida Krajišnik, od košarkaške lopte do titule najljepše
Saznajte nešto više Halidi Krajšnik iz Živinica,upravo izabranoj Miss BiH za 2016

 

Najljepša djevojka za 2016. godinu je Halida Krajšnik iz Živinica. Miss televoltinga je Tamara Lukić, dok je lentu miss fotogeničnosti osvojila Suzana Pržulj. Druga pratilja Lejla Šećerbegović iz Tuzle, dok je lentu prve pratilje Miss BiH takođe osvojila Tuzlanka Dina Kahrimanović. 

 

Halida Krajšnik ima 19 godina. Zavrsila je gimaziju u Živinicama. Trenirala je košarku  3 godine. Manekenstvom se bavi dvije godine.  Nosila je revije domaćih i inozemnih modnih dizajnera u sklopu Nivea BH Fashion  Week Sarajevo. Govori engleski jezik.

 

halida-krajsnik

 

"Veoma sam uzbuđena i u prvim satima sa krunom Miss BiH pokušavam da sredim utiske. Izuzetno je ugodno ponijeti titulu Miss BiH. Ispunio se jedan moj san koji je vjerovatno san i potajna želja svih djevojčica i djevojaka, ali moram priznati da pobjedu nisam očekivala", rekla je  Halida Krajšnik koja je sinoć ponijela krunu Miss BiH.

 

Halida je izabrana na 21. po redu izboru Miss BiH za Miss Svijeta koji je održan u kongresnoj sali Hotela Terme na Ilidži u Sarajevu. Od 20 učesnica, u selekciju je prošlo 12 djevojaka koje su se borile za titulu Miss BiH, a Halida je kazala da je to bilo takmičenje u jakoj konkurenciji na kojem se nije ocjenjivao samo fizički izgled, nego i ostale vrline i kvaliteti djevojaka.

 

"Zahvaljujući angažmanu u modnoj agenciji ABC models ušla sam u svijet mode, a uz konsultacije nadležnih sam se prijavila i došla do pozicije na kojoj sam sada. Manekenstvom se bavim dvije godine i namjeravam ostati u svijetu mode", kaže   Halida Krajišnik, upravo izabrana Miss BiH za 2016.

 

DEPO Portal/BLIN Magazin 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook