Novi neslužbeni rezultati

Velika iznenađenja u Sarajevu: Evo kako će izgledati nova općinska vijeća širom BiH

Front03.10.16, 12:01h

Velika iznenađenja u Sarajevu: Evo kako će izgledati nova općinska vijeća širom BiH
SDP je ostvario blagi rast osvojivši osam načelničkih pozicija i to u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Ključu, Bosanskoj Krupi, Maglaju, Živinicama i Lukavcu

 

Centralna izborna komisija (CIK) BiH objavila je nove neslužbene rezultate izbora nakon skoro 80 posto obrađenih birališta. 

 

Koalicija SDA-SBB prema sadašnjim rezultatima osvojit će ukupno 33 načelničke pozicije. U Republici Srpskoj najbolji rezultat ostvario je SNSD osvojivši 33 načelničke pozicije, što je 11 načelničkih mjesta više u odnosu na lokalne izbore prije četiri godine. Savez za promjene je najveći gubitnik lokalnih izbora, s obzirom na to da su izgubili utrku za gradonačelnika u Banjoj Luci i Trebinju, ali i Palama. Kandidat SDS-a pobijedio je u Doboju, a najvjerovatnije će biti pobjednik i u Bijeljini.  



SDP je ostvario blagi rast osvojivši osam načelničkih pozicija i to u Tuzli, Gradačcu, Gračanici, Ključu, Bosanskoj Krupi, Maglaju, Živinicama i Lukavcu. 

 

HDZ BiH je načelničke pozicije osvojio u Neumu, Kiseljaku, Širokom Brijegu, Tomislavgradu, Vitezu, Orašju, Čitluku, Odžaku, Varešu, Žepču, Livnu, Usori, Ljubuškom, Posušju, Grudama i Vitezu. 

 

A na sljedećem linku pogledajte kako će izgledati nova općinska vijeća širom BiH.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook