Odigrana preostala dva susreta 9.kola

Premijer liga: Pobjeda Sarajeva, remi Mettalleghea i Slobode

Sport18.09.16, 19:32h

Premijer liga: Pobjeda Sarajeva, remi Mettalleghea i Slobode
Ekipa Zrinjskog vodi na tabeli sa 20 bodova, na drugom mjestu je Sarajevo sa 16, dok se na trećem i četvrtom mjestu nalaze Radnik i Mladost sa po 15 bodova

 

U nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine danas su odigrana preostala dva susreta 9. kola.

 

Novi premijerligaš Metalleghe i vicepravak Sloboda u Travniku se igrali bez golova, dok su nogometaši Sarajeva u malom gradskom derbiju na Koševu  pobijedili Olimpic sa 1:0, golom Saše Balića već u drugom minuti.   

 

Prva četiri susreta 9. kola odigrana su u subotu.

 

Gostujuću pobjedu ostvarili su nogometaši Viteza koji su na Bilinom polju savladali Čelik sa 1:0, golom Zorana Kokota u 74. minuti.

 

Ekipa Radnika u Bijeljini pobijedila je Široki Brijeg sa 2:1, nakon preokreta u posljednjih deset minuta. Širokobriježani su poveli u 24. minuti preko Ivana Krstanovića,  rezultat je u 80. minuti poravnao Dejan Janković, a pobjedu ekipi Radnika u drugoj minuti sudijske nadoknade donio je Jovo Kojić.

 

Aktualni  prvak  i lider na tabeli  Zrinjski igrao je bez golova na gostovanju protiv Krupe, a istim rezultatom u Kaknju je završen susret između Mladosti i Željezničara. 

 

Ekipa Zrinjskog vodi na tabeli sa 20 bodova, na drugom mjestu je  Sarajevo sa 16, dok se na trećem i četvrtom mjestu nalaze Radnik i Mladost sa po 15 bodova.

 

(FENA/em)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook