Borba za naklonist birača u BiH

Sarajlija Mario Pejić kandidat na listi 'Koalicija za premijera' na izborima u Hrvatskoj

Front28.08.16, 14:06h

Sarajlija Mario Pejić kandidat na listi 'Koalicija za premijera' na izborima u Hrvatskoj
Na listi ove Koalicije za XI. izbornu jedinicu nalazi se i nestranački kandidat iz Sarajeva Marijo Pejić, magistar komunikoloških znanosti, profesor sociologije, društveni i kulturni djelatnik

 

 

Marijo Pejić iz Sarajeva kandidat je na listi "Koalicija za premijera" u XI. izbornoj jedinici za zastupnika u Hrvatski sabor na izborima u Republici Hrvatskoj koji će se održati 10. i 11. rujna 2016. godine, priopćili su iz navedene Koalicije.
 

U priopćenju se navodi kako će naklonost birača u Bosni i Hercegovini, odnosno u XI. izbornoj jedinici, nastojati pridobiti i 'Koalicija za premijera' (Lista broj 2), koju čine političke stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti, Narodna stranka - REFORMISTI, Novi Val - Stranka razvoja, Hrvatska seljačka stranka - Stjepan Radić (HSS-SR) i Blok umirovljenika zajedno (BUZ).
 

 Na listi ove Koalicije za XI. izbornu jedinicu nalazi se i nestranački kandidat iz Sarajeva Marijo Pejić, magistar komunikoloških znanosti, profesor sociologije, društveni i kulturni djelatnik.

 

Pejić je radio u raznim poduzećima, medijskim kućama, institucijama kulture i civilnog društva. Dobitnik je velikog broja domaćih i međunarodnih nagrada, priznanja i zahvalnica u oblastima kulture i turizma. Objavio je nekoliko znanstvenih knjiga te brojne stručne priloge, prikaze i znanstvene radove u indeksiranim znanstvenim časopisima.

 

Bio je predavač na različitim znanstvenim seminarima i tribinama. Član je Društva novinara BiH, Hrvatskog društva za znanost i umjetnost Bosne i Hercegovine (Odjel za društvene znanosti) i Asocijacije intelektualaca 'Krug 99' - Sarajevo", navodi se u priopćenju.

 

Nositelj liste kandidata "Koalicija za Premijera" za XI. izbornu jedinicu je Miroslav Ćiro Blažević, a na ovoj kandidacijskoj listi još se nalaze Ivana Buntić, Grgo Luburić, Ivica Džambas, Marija Antić, Kristina Marijanović, Nikolina Kovačić, Ivana Bandić, Boško Maslač, Dragan Kovačević, Ilija Šahinović, Svjetlana Jurišić i Irena Madžarević.

 
Svi državljani Republike Hrvatske koji žive ili privremeno borave u BiH moći će glasovati za novi saziv Hrvatskog sabora u XI. izbornoj jedinici (zasebnoj izbornoj jedinici za izbor zastupnika koje biraju hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj).

 
Izborna mjesta u Bosni i Hercegovini bit će otvorena u subotu 10. rujna i nedjelju 11. rujna 2016. godine, u sjedištima diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Hrvatske u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru i Tuzli, od 7 do 19 sati.

 
"Mi, čelnici stranaka, uvjetno smo napravili redoslijed na izbornim listama, ali će redoslijed ustvari određivati građani. Prepustimo to njima", poručio je biračima Milan Bandić, predsjednik 'Koalicije za premijera' i predsjednik stranke Bandić Milan 365 - Stranka rada i solidarnosti.

 
Dakle, građani će moći preferencijalno glasovati na Izborima za zastupnike u Hrvatski sabor 2016. Birači, kao i do sada, mogu glasovati samo za jednu listu kandidata, no ovoga puta mogu označiti i jednog kandidata kojeg 'preferiraju', odnosno kojemu daju prednost pred ostalim kandidatima na listi za koju su glasovali.

 
Birači sada imaju mogućnost izabrati kandidata 'imenom i prezimenom', neovisno o tome na kojem se mjestu kandidacijske liste nalazi", navodi se u priopćenju.
 
 
(FENA/ad)

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook