Ne morate hirurgu

Tri načina kako prirodno povećati grudi

ŽENA iN25.08.16, 18:56h

Tri načina kako prirodno povećati grudi
Spomenuti hormoni zaslužni su za izgled vaših grudi, a veća razina estrogena može se postići na prirodan i zdrav način

 

Tokom razdoblja PMS-a grudi su veće i čvršće, a košarica grudnjaka postaje savršeno popunjena. No ovaj mnogim ženama primamljiv efekt od sada možete zadržati tokom cijelog mjeseca, a sve zahvaljujući određenim namirnicama i trikovima za prirodno povećanje grudi.

 

1. Hrana bogata proteinima


Hormoni estrogen i progesteron imaju značajnu ulogu u određivanju veličine grudi. Želite li punije i čvršće grudi, važno je da tijelu omogućite prirodno i pojačano lučenje ovih ženskih hormona.


To se može postići uz pomoć namirnica bogatim proteinima poput crvenog mesa, ribe, peradi i jaja. Ako pak preferirate povrće, ono najbogatije proteinima su kvinoja, mahunarke, orašasti plodovi, tofu, špinat te ostalo zeleno lisnato povrće.

 

2. Hrana bogata estrogenom 


Spomenuti hormoni zaslužni su za izgled vaših grudi, a veća razina estrogena može se postići na prirodan i zdrav način. Sve što trebate učiniti je dnevni meni obogatiti namirnicama koje povećavaju razinu hormona u organizmu.


Namirnice koje sadrže najviše prirodnog estrogena su sjemenke lana i suncokreta, soja i brojne namirnice napravljene od soje te jaja i mahunarke. Isti učinak imaju i čaj od pjeskavice, komorača i crvene djeteline.

 

3. Hrana koja pojačava cirkulaciju


Pojačana cirkulacija vašem tijelu donosi brojne prednosti. Osim ljepše kože i smanjenja omražene narančine kore uzrokovane celulitom, zdrava cirkulacija čini čuda i za vaše grudi. Cirkulacija balansira rad organizma, ali i lučenje hormona.

 

Osim tjelovježbom i rekreacijom to se može postići i namirnicama poput češnjaka, tamne čokolade, đumbira, citrusa, goji bobica, zobi, šparoga, avokada i lubenice.

 

(Zadovoljna.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook