VIJEST KOJA JE ODJEKNULA REGIONOM

Vučić potegao historijski potez: Ko je Ana Brnabić, prva srpska gej ministrica?

Front08.08.16, 17:50h

Vučić potegao historijski potez: Ko je Ana Brnabić, prva srpska gej ministrica?
Vučić je rekao da je sretan što može da radi sa nekim kao što je Brnabić, te da je najbitnije da u njenoj poslovnoj biografiji nema mrlja

 

Mandatar srpske vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da zna da je buduća ministrica državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić gej, ali da ga njena privatna opredjeljenja ne zanimaju, te da ga jedino zanimaju njeni poslovni rezultati. Poručio da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

 

"Ana Brnabić i ja smo razgovarali i o tom aspektu. Ona to ne krije, s ponosom to govori. Ona je toliko fina i ljupka, i pitala me je, rekla je 'ako vam to smeta, sigurna sam da će o tome sada da govore'. 

 

Odgovorio sam joj 'mene interesuje šta možeš da uradiš, a znam koliko si stručna i vredna'", rekao je Vučić na konferenciji u Skupštini Srbije.

 

Vučić je rekao da je sretan što može da radi sa nekim kao što je Brnabić, te da u njenoj poslovnoj biografiji nema mrlja.

 

"Ako možete da mi kažete nešto loše o njenoj poslovnoj biografiji, recite. Mene samo zanima šta će da bude njen rezultat u teškom poslu koji je pred njom", rekao je.

 

On je podvukao i da je Brnabić najviše radila ispred NALED-a kako bi Srbija popravila svoj plasman na Doing bussiness listi Svjetske banke.

 

"Žena ima izvanrednu energiju i veoma se radujem da radim sa njom", poručio je dodajući da je Brnabićeva dobrodošla u Vladu Srbije.

 

Ana Brnabić na mjesto ministrice dolazi sa pozicije predsjednice srpske UO Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), a radila je i za USAID te u Koordinacionom tijelu Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

 

Šira javnost za nju je čula kada je oktobra prošle godine izbila 'afera vjetroparkovi'. 

 

Ona je zbog te afere podnijela ostavku oktobra prošle godine Na mjesto direktorice firme "Continental Wind Serbia" (CWS)

 

Ova firma koja se bavi izgradnjom vjetroparkova našla se u centru velike afere kada su se u javnosti pojavili prisluškivani razgovori lidera DS Bojana Pajtića i bivše menadžerice ove kompanije Lidije Udovički.

 

Brnabićeva je tada tvrdila da u ovom slučaju nije bilo nikakve korupcije. 

 

LGBT organizacije pozdravile su ovu odluku srpske vlade te smatraju da će odlzka doprinijeti ravnopravnosti i većem prihvatanju i razumijevanju prema LGBT zajednici u ovoj zemlji.

 

(Mondo.rs/Foto: B92/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook