FOTO/ turistički resort koji oduzima dah

Više liči na ocean: Pogledajte kako izgleda najveći bazen na svijetu

Lifestyle12.07.16, 11:08h

Više liči na ocean: Pogledajte kako izgleda najveći bazen na svijetu
U ovom hotelskom kompleksu nalazi se najveći bazen na svijetu, a mi u ove tople dane ne bi imali ništa protiv posjete njemu, jer više liči na ocean nego bazen!

 

Privatni resort 'San Alfonso de Mar' u Čileu dom je najvećeg bazena na planeti! I to nije tek pretpostavka, s obzirom da se isti podatak nalazi i u Guinnessovoj knjizi rekorda...

 

U hotelskom kompleksu u Čileu nalazi se najveći bazen na svijetu, a mi u ove tople dane ne bi imali ništa protiv posjete njemu, jer više liči na ocean nego bazen!

 

najveci-bazen-na-svijetu2


Iako i dalje mislimo kako se ni jedan bazen ne može mjeriti s morem, plivajući ovim male su šanse kako bi vas mogla smetati gužva u vodi. Naime, privatni resort 'San Alfonso de Mar' u Čileu dom je najvećeg bazena na planeti! I to nije tek pretpostavka, već činjenica, s obzirom da se isti podatak nalazi i u Guinnessovoj knjizi rekorda. 


Bazen je ukupno dugačak nešto više od kilometra, prostire se na površini od oko osam hektara, a sadrži ukupno 66 milijuna galona filtriranog mora iz Tihog oceana. Da se u njemu nećete smo brčkati, govori i podatak da mu je maksimalna dubina 35 metara (možete roniti, ali zapravo to i nema smisla, ovdje nećete 'loviti' ribu), a postoji mogućnost i bavljenja sportom, primjerice skijanja na vodi.

 

najveci-bazen-na-svijetu

 

No, od svih podataka, ipak je daleko impresivniji onaj koji se tiče veličine – bazen je velik kao 6 hiljada standardnih bazena.


Posebnu draž cijelom bazenu daje njegova tirkizna boja, a temperatura vode iznosi 26 stupnjeva, tako da se ovdje znatno ugodnije, ali i sigurnije kupati nego u oceanu.


Bazen je inače otvoren 2006., točno nakon pet godina građenja, a za cijeli je projekt utrošeno između 1,5 i 2 milijarde dolara.

 

(dnevnik.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook