VIDEO/ NOVI PROJEKAT GRUPE 'NO LIMIT'

Izađimo iz bunila i okova prošlosti i mržnje: Poslušajte pjesmu mladih Sarajlija 'Plamen ljubavi'

Nedjeljni magazin08.07.16, 12:02h

Izađimo iz bunila i okova prošlosti i mržnje: Poslušajte pjesmu mladih Sarajlija 'Plamen ljubavi'
Alen Hadžić Morris, Ajsela Zoronjić, Negra Čičić, Andrea Krasnić i Nedim Bašić su udružili svoje glasove kako bi poslali poruku mira i ljubavi, te dali svoj doprinos popravljanju stanja u našoj lijepoj državi Bosni i Hercegovini

 


Sarajevska vokalna grupa NO LIMIT je do sada radila obrade poznatih kompozicija iz mjuzikla, kao poveznicu koja je i spojila članove ove grupe.


No sada su učinili mali iskorak i načinili autorsku pjesmu pod nazivom 'Plamen ljubavi', za koju je urađen i video spot.


- Riječ je o pjesmi koja govori o skorijoj mračnoj prošlosti u našoj državi, o želji da se izađe iz bunila i okova prošlosti, nepravde, neimaštine, negativnosti i mržnje, kako bismo pokušali nastaviti živjeti u 'normalnom' društvu ne zaboravljajući prošlost. Ona je tu. Neizbrisiva, bolna i ne može se zaboraviti, pojašnjavaju akteri pjesme.

 

Kaži i da su "kroz ovaj emotivni umjetnički izričaj htjeli podstaći druge ljude da  razmisle o nastavku života donošenjem ispravnih odluka, uživanjem u sadašnjem trenutku, poštivanju jedni drugih, iscjeljenju, pomirenju, kako bismo svi zakoračili u svjetliju budućnost".


Alen Hadžić Morris, Ajsela Zoronjić, Negra Čičić, Andrea Krasnić i Nedim Bašić su udružili svoje glasove kako bi poslali poruku mira i ljubavi, te dali svoj doprinos popravljanju stanja u našoj lijepoj državi Bosni i Hercegovini.


Poslušajte njihovu pjesmu...

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook