SJEDNICA VLADE FBIH

107 ključnih investicija za budućnost države u vrijednosti od preko 21 miliona KM: Ko će dobit novac?!

Hronika24.06.16, 10:39h

107 ključnih investicija za budućnost države u vrijednosti od preko 21 miliona KM: Ko će dobit novac?!
Ukupna vrijednost 107 kandidovanih projekata uključenih u listu prioritetnih iznosi 21.229.392.433 KM

 


Vlada Federacije BiH će, na današnjoj sjednici koja je počela u Sarajevu, razmatrati listu prioritetnih investicionih projekata za Federaciju BiH u sektorima poljoprivrede, energetike, industrije, transporta, turizma i zaštite životne sredine.


Ukupna vrijednost 107 kandidovanih projekata uključenih u listu prioritetnih iznosi 21.229.392.433 KM.


Na dnevnom redu je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osiguranju od odgovornosti za motorna vozila i ostale odredbe o obveznom osiguranju od odgovornosti. Ovo je potrebno učiniti jer od 2005. godine, kada je Zakon stupio na snagu u FBiH, nisu doneseni novi usuglašeni uvjeti i tarife za osiguranje od odgovornosti za motorna vozila, jer do danas nije formirana Udruga osiguratelja u BiH, u čijoj je to ingerenciji.


Federalna vlada će, na prijedlog Federalnog ministarstva prostornog uređenja, razmatrati amandmane na Prijedlog prostornog plana područja posebnih obilježja od značaja za Federaciju BiH “Autocesta na koridoru Vc”. U skladu sa Odlukom Vlade FBiH od 19.2.2016. godine, a vezano za inicijativu JP Autoceste Federacije BiH, amandmani se, uz ostalo, odnose na optimiziranje ukupne trase autoceste na Koridoru Vc.


Prilikom utvrđivanja današnjeg dnevnog reda je, na prijedlog federalnog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, odlučeno da će 12. jula ove godine biti održana tematska sjednica Vlade FBiH, posvećena stanju u poljoprivredi.


Također, predviđeno je i razmatranje informacije o kreditu Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju projekta Koridora Vc, u iznosu od 80.000.000 eura, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook