Znate li kako se gubi kolagen?

Dermalogica AGE Smart u salonu 'Estetika' u Sarajevu: Šta je važno znati za njegu kože u 30-tim?

ŽENA iN23.06.16, 12:31h

Dermalogica AGE Smart u salonu 'Estetika' u Sarajevu: Šta je važno znati za njegu kože u 30-tim?
Ukoliko želite na najbolji način njegovati svoju kožu, Dermalogica tretmani dostupni su i u Sarajevu, u kozmetičkom salonu Estetika na Grbavici


Preventivno djelovanje i proaktivan pristup, bilo da imate 16 ili 60 godina, preduslov je da koža ostane lijepa i zdrava.


Sa 30-tim rođendanom, usporava se proizvodnja kolagena za 1% svake godine, a ciklus obnove stanica produljuje na mjesec dana, što može dovesti do suhoće i dehidracije. Kako se obnova usporava, potrebno je pojačati eksfolijaciju i početi hraniti kožu anti-aging sastojcima koji će stimulirati proizvodnju kolagena.


Pod sloganom "Pametna investicija u budućnost kože" Dermalogica AGE Smart linija proizvoda sadrži paletu proizvoda za čišćenje, eksfolijaciju i njegu kože u svakom desetljeću života.
 

dermalogica-7

 

Njega koju preporučuje Dermalogica za dame u 30-tim je:


1. Daily Resurfacer – hidratantni piling koji pomaže koži u borbi protiv finih linija. Sadrži kompleks za posvjetljivanje, koji izjednačuje boju kože, i Rooibos i zeleni čaj koji pomažu u zadržavanju vlage.


2. Za problem neujednačenog tona kože spas je u C-12 koncentratu, snažnom "posvjetljivaču" kože, ugodne svilenkaste teksture, koji sprečava diskoloraciju i smanjuje postojeću.


3. Multivitamin Power Firm za suzbijanje bora oko očiju sa vitaminima A, C i E ubrzava prirodni proces obnavljanja kože.


4. Njega se može obogatiti i Charcoal Resque maskom koja „spašava“ umornu kožu bez sjaja. Aktivni drveni ugljen snažno adsorbira nečistoće dok sumpor potiče obnovu stanica. Vulkanski pepeo, morsko blato, ekstrakt bambusa ubrzavaju posvjetljivanje kože sa dvostrukim djelovanjem – eksfolijacijom.


5. Dnevnoj njezi dodajte i hidratantnu kremu sa snažnim dejstvom protiv starenja kože. Dermalogica preporučuje Dynamic Skin Recovery SPF30 emolijens srednje lagane teksture, koji osigurava potpunu hidrataciju, čvrstoću i elastičnost kože.

 

dermalogica-5


Ukoliko želite na najbolji način njegovati svoju kožu, Dermalogica tretmani dostupni su i u Sarajevu, u kozmetičkom salonu Estetika na Grbavici.


Važno je znati i da Dermalogica proizvodi ne sadrže umjetne boje i mirise te da se proizvodi ne testiraju na životinjama.

 


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook