Pismo razočaranog Bosanca

Morao skratiti odmor u Makarskoj: Nabili su cijene, osilili se, pljačkaju, neljubazni su i bahati...

Hronika17.06.16, 15:52h

Morao skratiti odmor u Makarskoj: Nabili su cijene, osilili se, pljačkaju, neljubazni su i bahati...
Jedno veče smo izašli i naručili dvije kole, šveps i kiselu - platili smo 25 KM četiri pića!

 

Nakon što smo prenijeli tekst Večernjeg lista o izuzetno visokim cijenama na hrvatskoj obali, veliki broj čitatelja javilo se sa svojim komentarima i različitim iskustvima sa Jadrana.

 

Između ostalih, tu je iskustvo i jednog Bosanca koji je odlučio ove godine ljetovati u Makarskoj, ali je, kako kaže, zbog visokih cijena, ali i neljubaznih domaćina, morao skratiti odmor.

 

Komentar našeg čitatelja prenosimo u cjelosti:


Prekjuče sam se vratio iz Makarske. Krenuo sam sa odmorom u subotu i planirao sam ostati do ove nedjelje. Naravno, sve sam isplanirao ali sam odmor skratio za 4 dana. Razlog skraćenju je nevjerovatna skupoća. Pa to nema nigdje na svijetu!!! Dva puta je skuplje nego u Sarajevu i to da se dobro potrudiš i nakupuješ na 2-3 različita mjesta. Ako kreneš samo u jednom marketu - plaćaćeš i 3x skuplje. To je nevjerovatno koliko su nabili cijene. Jedno veče smo izašli i naručili smo 2 cole, šveps i kiselu - platili smo 25 KM 4 pića. Pizzu sam naručio u centru i platio je 18KM. Nevjerovatno kako su skupiiiii. Kurs im je 6,95kn = 1EUR - kriminal i lopovluk neviđeni!!!! Stravičnoooooo!!!! Na svakom koraku pljačkaju (naplaćuju klimu, naplaćuju parking u dvorištu apartmana, naplaćuju masno ležaljke, ma i hlad naplacuju) - valjda se osilili jer raja odustaje od Turske zbog terorizma. Jako su neljubazni i ponašaju se bahato. Kafu kad naručiš, čekaš 20 minuta i donese je sa kiselom Janom. Vele s kafom ide i kisela. Velim, nije problem ako je to uračunato u cijenu kafe 8 kn - kaže naravno. I onda mi je naplatio 20 kn jer kaže kisela je 12 kn. WiFi nigdje ne radi kako treba. Ma pljačka samo takva... Fuj...

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook