slovenački trener s 'plavima'

Miloš Kostić novi šef stručnog štaba FK 'Željezničar'

Sport30.05.16, 21:50h

Miloš Kostić novi šef stručnog štaba FK 'Željezničar'
Kostić je rođen 23. novembra 1971. u Ljubljani, gdje je započeo fudbalsku karijeru, a prvi klub mu je bio Svoboda, da bi poslije nastupao za Goricu, Primorje i Olimpiju. S Goricom je 1996. osvojio titulu prvaka Slovenije

 

Iako je bila gotovo dogovorena saradnja sa Ivanom Vukomanovićem, Upravni odbor FK Željezničar imenovao je slovenskog trenera Miloša Kostića za novog šefa stručnog štaba.


Kostić je rođen 23. novembra 1971. u Ljubljani, gdje je započeo fudbalsku karijeru, a prvi klub mu je bio Svoboda, da bi poslije nastupao za Goricu, Primorje i Olimpiju. S Goricom je 1996. osvojio titulu prvaka Slovenije.

 

Trenerski posao je započeo u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. odveo na Evropsko prvenstvo. Na istom takmičenju je učestvovao i 2002. sa juniorima Slovenije, kao i 2012. ponovo s kadetskom selekcijom.

 

U međuvremenu je radio kao trener u školama fudbala u svojoj zemlji i Japanu, usavršavao se u klubovima kao što su Ajax, PSV, Olympiakos i Werder.


Kada je u pitanju seniorski fudbal, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman, što i nije iznenađujuće jer se tek 2012. odlučio na taj korak. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je sa istim trenerom otišao u belgijski Lierse.

 

Kostić sa sobom dovodi i prvog pomoćnika Marka Lešnika. 

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook