VIDEO/ U POSLJEDNJI TREN NADGLASANA AUSTRALIJA

Fantastična Ukrajinka pobjednica Eurosonga 2016: Poslušajte sjajnu Jamalu...

Showbizz15.05.16, 00:56h

Fantastična Ukrajinka pobjednica Eurosonga 2016: Poslušajte sjajnu Jamalu...
U finalnoj večeri nastupilo je ukupno 26 zemalja, a glasanje je bilo neizvjesno sve do samog kraja i zbrajanja glasova publike, kada je Ukrajina nadglasala Australiju

 

Sa osvojenih 534 boda, na ovogodišnje Eurosongu, koji je održan u Stockholmu, pobijedila je fantastična Jamala iz Ukrajine sa pjesmom "Sound of silence".

 


Ukrajinska pjesma pjeva o zločinu koje je svojevremeno načinio Staljin nad krimskim Tatarima, a pjevačica Jamala je potomak prognanih Tatara.

 


U finalnoj večeri nastupilo je ukupno 26 zemalja, a glasanje je bilo neizvjesno sve do samog kraja i zbrajanja glasova publike, kada je Ukrajina nadglasala Australiju, koja je u konačnici zauzela drugo mjesto, dok je na trećem mjestu završila Rusija.


Inače, ove godine, na 61. Eurosongu, po prvi put u takmičarskom dijelu nastupila je Australija, zemlja koja ne pripada evropskom području.


Od zemalja iz regiona, najbolje se plasirala Srbija osvojivši 17. mjesto, dok je Hrvatska završila na 22. poziciji.

 

Naši predstavnici, u sastavu Dalal, Deen, Ana i Jala, oprostili su se od ovogodišnjeg takmičenja već nakon prve polufinal


Ovogodišnje takmičenje održano je u Ericsson Globe dvorani u Stockholmu, a u revijalnom dijelu programa nastupila je svjetska muzička zvijezda Justin Timberlake.  

 

Procjenjuje se da je 61. Eurosong pratilo oko 200 milijuna televizijskih gledatelja, uključujući one u Americi i Kini.

 

Sljedeće godine će se natjecanje za najbolju pjesmu Europe održati u Kijevu, glavnom gradu Ukrajine. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook