TROSTRUKO ČEDOMORSTVO

Kuća strave u Doboju: Sanja Blagojević će dobiti imunitet ako otkrije ko su očevi dva ubijena djeteta

Hronika04.05.16, 10:27h

Kuća strave u Doboju: Sanja Blagojević će dobiti imunitet ako otkrije ko su očevi dva ubijena djeteta
Prema nezvaničnim informacijama, pred ovdašnjim pravosudnim institucijama još nijedna majka nije krivično odgovarala za ubistvo djeteta pri porođaju, a dvadesetšestogodišnjakinji će navodno biti dodijeljen imunitet u zamjenu za saradnju, odnosno da otkrije ko je otac jedne od dvije bebe čija su tijela nađena

 

Sanja Bogojević (26) iz Trnjana, kod Doboja, koja je ubila jednu, a njena majka Vojkana Bogojević (53) dvije bebe koje je ona rodila od 2011. do 2015. godine, vjerovatno neće biti krivično gonjena.

 

"Okružno tužilaštvo nije podiglo optužnicu protiv S.B. koja je tereti za ubistvo djeteta pri porođaju, a konačna tužilačka odluka biće donesena u skladu sa zakonskim propisima", naveli su u dobojskom tužilaštvu. Protiv Sanje, koja je mentalno zaostala, Okružnom tužilaštvu Doboj je ranije podnesen izvještaj zbog ubistva djeteta pri porođaju, ali ona do danas nije uhapšena i nalazi se u specijalizovanoj ustanovi izvan Doboja.

 

Prema nezvaničnim informacijama, pred ovdašnjim pravosudnim institucijama još nijedna majka nije krivično odgovarala za ubistvo djeteta pri porođaju, a dvadesetšestogodišnjakinji će navodno biti dodijeljen imunitet u zamjenu za saradnju, odnosno da otkrije ko je otac jedne od dvije bebe čija su tijela nađena.

 

Ranije je DNK analizom utvrđeno da je otac jedne bebe Rade Bogojević (54), njen blizak rođak, dok se za ocem druge bebe još traga, pošto je ista analiza pokazala da očevi nisu ni Vid Janković iz Dugog Polja, ni Žarko Cvijetić iz Skugrića, koji su takođe imali seksualne odnose sa Sanjom. Janković i Cvijetić su 22. aprila pušteni na slobodu, dok u pritvoru ostaju Rade i Vojkana.

 

Dobojsko tužilaštvo je 19. aprila podiglo optužnicu protiv Vojkane Bogojević, Radeta Bogojevića, Vida Jankovića i Žarka Cvijetića. Prema Krivičnom zakonu RS, za teško ubistvo, za šta terete Vojkanu, koja je usmrtila dvije bebe, propisana je zatvorska kazna od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora, dok Bogojeviću, Jankoviću i Cvijetiću, optuženima za obljubu nad nemoćnim licem, prijeti kazna zatvora od najmanje pet godina.

 

(Nezavisne.com/ Foto:Nezavisne/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/em)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook