HLADNO, TMURNO I DEPRESIVNO

Danas nigdje bez kišobrana: Ni traga od sunca za prvomajski teferič...

Hronika01.05.16, 10:34h

Danas nigdje bez kišobrana: Ni traga od sunca za prvomajski teferič...
U BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u jugozapadnim, zapadnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru Hercegovine

 

U Bosni i Hercegovini jutros je bilo oblačno vrijeme s kišom u zapadnim područjima.

 

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 1 stupanj, Sokolac 4, Bugojno, Goražde, Kupres, Livno i Srebrenica 6, Ivan-sedlo i Zvornik 7, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Jajce i Sarajevo 8, Banja Luka, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 9, Bihać 10, Trebinje 11, Mostar 12 i Neum 15.

 

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 939 milibara, za 3 milibara je niži od normalnog i sporo opada. 

 

U BiH danas će preovladavati oblačno vrijeme s kišom. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva padavine se očekuju u jugozapadnim, zapadnim područjima Bosne i ponegdje na sjeveru Hercegovine.

 

Tokom poslijepodneva i u večernjim satima padavine, uglavnom, u cijeloj BiH. Očekivana količina padavina u toku 24 sata: većinom od 5 do 15, a na sjeveru i zapadu Hercegovini od 20 do 35 l/m2. Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugoistočni. Najviša dnevna od 10 do 16, na jugu i sjeveroistoku Bosne do 19 stupnjeva.

 

U Sarajevu danas će biti oblačno vrijeme s kišom, uglavnom u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura oko 15 stupnjeva, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

 

Biometeorološka prognoza za 1. maj:

Pogoršanje praćeno padavinama uzrokovaće sutra jačanje tegoba kod hroničnih bolesnika i meteoropata.

 

Pojačan osjet hladnoće, usljed nižih temperature i većeg sadržaja vlage u zraku, negativno će djelovati na osobe sa kardiovaskularnim problemima, astmatičare i reumatičare.

 

Neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju i umanjiti aktivnosti, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(Fena/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook